Nova vest
Fudbal 0

21.9.2024.

15:44

Šta reći posle 0:8? "Boli, mnogo boli"

Trener Sent-Etjena Olivije Dalolio smogao je snage da priča posle najtežeg poraz ovog tima od 1951. godine.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Nekada slavni klub (dugo bio lider Francuske sa deset titula prvaka) u petak uveče doživeo je poniženje kakvo odavno nije viđeno na tlu Francuske - poražen je od Nice u gostima 0:8.


Reči su posle ovakvog izdanja, ovakvog debakla, suvišne, ali su one morale da se kažu. Prvi je o debaklu govorio trener.

"Osećamo sramotu posle ovoga. Nismo nimalo ponosni na ono što smo pružili na terenu. Ja prvi, igrači, svi. Svi smo zajedno u ovome, znamo da je ispred nas sad komplikovan period. Potpuno smo se raspali. Zaboravili smo osnove fudbala, trčanje, duele, zajedništvo, igranje kao tim. Ništa od toga nismo pokazali, a igrali smo protiv odličnog tima. Ovo boli, mnogo boli".

Sen-Etjenu je ovo bio četvrti poraz u pet kola, drugi ubedljiv posle onog sa prethodnog gostovanja Brestu (0:4). Interesantno je da su jedinu pobedu ove sezone "zeleni" ostvarili protiv učesnika Lige šampiona Lila (1:0), i to samo nedelju dana pre istorijskog debakla o kojem sad bruji Evropa.

"Kao i u Brestu, kada smo primili gol, nismo reagovali. Nema nam druge nego da treniramo i radimo. ako želimo da se borimo oružjem kojim smo se borili protiv Nice, onda moramo da pokažemo karakter. To je sigurno. Tražiću objašnjenja. Prvo ću analizirati svoje odluke. Na teren sam izveo isti tim koji je pobedio Lil, ali možda je potrebno da svake nedelje igram sa drugačijom postavom". Moram da promenim nekolicinu igrača koji nisu spremni", pokušava da bude general posle bitke trener Sent-Etjena.

Najveća odgovornost za sramotu preuzima na sebe.

"Izvinjavam se navijačima, znam da je često naporno putovati da bi pratio svoj tim na gostovanjima, a oni to rade iz ljubavi. Nismo im dorasli. Već od subote ćemo se fokusirati na meč sa Nantom, pokušaćemo da potražimo objašnjenja za ovo što se desilo, analiziraćemo utakmicu, naučiti iz grešaka. Znamo vrlo dobro da nas čeka teška sezona. To smo rekli i pre starta. Sve što treba je da igramo sa mnogo intenziteta. U Nici smo džogirali. Zastrašujuće je kada tako nešto gledate".

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu