Nova vest
Fudbal 1

19.9.2024.

20:01

Bajern Minhen – u čast Franca Bekenbauera

Stadion fudbalskog kluba Bajern "Alijanc arena" biće na novoj adresi - Trg Franca Bekenbauera.

Izvor: Tanjug

EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

To će se desiti nakon što je gradska vlada Minhena odlučila da oda počast legendarnom nemačkom reprezentativcu, koji je preminuo u januaru ove godine, prenosi AP.

Preimenovanje područja oko "Alijanc arene" u Minhenu će zvanično stupiti na snagu od 7. januara 2025. godine, na godišnjicu smrti Franca Bekenbauera.

"Imenovanje ulice je najveća čast koju grad Minhen može posthumno da dodeli i znak dubokog poštovanja koje gajimo prema Francu Bekenbaueru", rekao je gradonačelnik Minhena Diter Rajter.

"On je jedan od najvećih sportista koje je naš grad iznedrio. Sportskim uspesima i svojom posvećenošću fudbalu, trajno je oblikovao sportski pejzaž Nemačke", dodao je Rajter.

Bekenbauer je za reprezentaciju Zapadne Nemačke odigrao 103 utakmice i postigao je 14 golova. Sa ovom selekcijom osvojio je SP 1974. godine. On je od 1984. do 1990. godine bio selektor Zapadne Nemačke, a sa ovom reprezentacijom osvojio je SP u Italiji 1990.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Tesla, ti li si? Nisam FOTO

Ako je imitacija najiskreniji oblik laskanja, u brazilskoj kompaniji očito imaju lepo mišljenje o američkom proizvođaču automobila.

B92.net

22:00

2 h

Novo Sport Video Menu