Nova vest
Fudbal 0

13.9.2024.

20:35

Odlazak Mbapea izazvao domino efekat – Ligi 1 drastično opala vrednost

Trener Nanta Antoan Kumbuare izrazio je duboko nezadovoljstvo što vođstvo lige nije održalo saradnju sa tradicionalnim partnerom.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Ogroman problem za francuski fudbal nastao je letos, odlaskom jedine autentične zvezde Kilijana Mbapea iz PSŽ-a u madridski Real, čime je drastično opala vrednost šampionata, otuda i cena za TV prava koja se gotovo prepolovila.

Posle dugih i iscrpljujućih pregovora, čelnici lige su na kraju prodali prava briasnkoj platformi "DAZN" koja je tako postla ekskluzivni nosilac prava prenosa mečeva francuskog šampionata.


Posle četiri decenije to više nije "Canal+".

Trener Nanta Kumbuare teško prihvata činjenicu da se desio "raskid" francuskog šampionata i TV partnera koji je godinama bio simbol domaćeg fudbala.

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona


"Za mene je veliki gubitak to što više nema utakmica na Kanal plusu. Možete da izaberete kojeg god emitera, ali niko ne može da se poredi sa Kanal plusom. Četrdeset godina prensoa mečeva, to ne može da se nadomesti tek tako, nije moguće. Eekspertize, veštine, sve konsultante koje imaju i nisu uspeli da zadrže Kanal plus. Za mene, to je veliki gubitak profesionalno gledano, ali i emotivno", rekao je Kumbuare.

U međuvremenu pojavio se bojkot navijača prema stanici "DAZN" koja je odredila paprene cene za gledanje utakmica putem svoje platforme - 15 evra za jedan meč ili 40 evra za pristup prenosima svih utakmica na mesečnom nivou.

U prvim mečevima sezone na brojnim stadionima su osvanule parole protiv ovog emitera za kojeg navijači kažu da je "štetan po francuski fudbal".

Nostalgični Kumbuare ne može da se pomiri sa činjenicom da utakmice više ne prenosi ta francuska TV kuća.

"Ne mogu da zamislim Ligu 1 bez Kanal plusa. To je jeres. Totalno s****. Moram to tako reći, svojim rečnikom, ali znam o čemu govorim, i u pogledu samih TV prava i u pogledu kvaliteta koji pruža Kanal plus i prepoznatljivosti francuskog fudbala kroz njegove prenose".

 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu