Nova vest
Fudbal 7

12.9.2024.

23:50

Ten Hag odgovorio Ronaldu: "Daleko je od Junajteda"

Menadžera Mančester junajteda Erika Ten Haga ne dotiču previše kritike koje je dobio od Kristijana Ronalda.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Portugalski fudbaler bio je gost kod nekadašnjeg saigrača Rija Ferdinanda u podkastu i tom prilikom je govorio o pojedinim izjavama Ten Haga koje su mu zasmetale. Prepoznao je defetizam u rečima Holanđanina.

"On kaže da ekipa nije konkurentna da osvoji Premiejr ligu i Ligu šampiona. Kao menadžer Junajteda ne smete da kažete da se nećete boriti za titulu ili Ligu šampiona. Morate da kažete: možda nemamo potencijal za titulu ali pokušaćemo. Moramo pokušati", rekao je Kristijano.


Ovu direktnu poruku koju je dobio od svog nekadašnjeg igrača, Holanđanin je, dan kasnije, u razgovoru sa novinarima, analizirao.

"Rekao je da Mančester ne može da osvoji Premijer ligu. Ako ste pažljivo pročitali izjavu, baš to je rekao", poručio je Ten Hag i zatim se nadovezao.

"On je daleko od Mančester junajteda, u Saudijskoj Arabiji... Veoma daleko od Mančestera. Svako danas ima svoje mišljenje i to je u redu, to me ne dotiče. Znam gde smo, u kojoj smo fazi procesa i kuda idemo", manje-više bilo je to sve što je imao da kaže Ten Hag o Ronaldovim porukama.   

Novinari su ga, ipak, pitali i da prokomentariše izjavu Portugalca da bi trebalo da sluša svog asistenta Ruda Van Nistelroja jer tako može sebi da pomogne, prvenstveno jer Rud zna klub, igrao je u Junajtedu. Ronaldo tvrdi da Ten Hag ne može bez dovoljno znanja o klubu da gradi ekipu i da napreduje. 

Ten Hag je i na ovu opasku Portugalca imao stav.

"Videćemo gde ćemo biti u maju, sada je još rano za bilo kakve ocene. U fudbalu su trofeji važni. Sada je bitno da smo što bolje plasirani u ligi i da svaki naredni meč odigramo što bolje. Naravno, kada se osvrnemo na postignute rezultate niko nije srećan, ali igrači imaju vrlo jasnu ideju čitavog procesa u kojem se nalaze. U dobroj smo poziciji, ali moramo još da napredujemo. U periodu smo tranzicije i potrebno je da integrišemo što više mladih igrača u tim. Moramo i da nađemo zamene za povređene igrače. Pre nego što bilo ko krene sa izgovorima, moramo da pobedimo svaku utakmicu, to znam ja, to zna i ekipa. Koncentrisani smo na svaku utakmicu i imamo pravi mentalitet da pobeđujemo".

 

Podeli:

Komentari 7

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu