Nova vest
Fudbal 1

12.9.2024.

22:21

Francuski navijači pozivaju na masovni bojkot britanskog emitera

I pred četvrto kolo francuskog fudbalskog prvenstva navijači nastavljaju sa akcijom bojkota jedine stanice koja ima eksluzivno pravo prenosa mečeva Lige 1.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI

U pitanju je britanska platforma "DAZN" koja je pre starta sezone otkupila prava prenosa utakmica elitnog francuskog šampionata međutim navijači su šokirani cenom koju moraju da plate za gledanje mečeva.

Gledanje samo jedne utakmice Lige 1 košta 15 evra, a za mesečni paket utakmica (svi mečevi) moraju da izdvoje 40 evra. Pritom, pet od osam utakmica koje su u ponudi svakog vikenda nisu pokrivene komentarom, uz to nema ni vikend emisija, ni rezimea kola kao ni prenosa u 4K rezoluciji.

Zbog ovakve ponude britanske platforme kod navijača se od starta sezone stvorio revolt koji je iz dana u dan sve jači pa se tako i za vikend širom francuskih stadiona pripremaju akcije koje za cilj imaju da se što veći broj ljubitelja fudbala opredeli za bojkot "DAZN".

"Ne smemo ni cent da damo tom kanalu koji ne poštuje ni francuski fudbal ni francuske navijače, toliko je prosto", kaže ogorčeni francuski navijač, jedan od mnogih koji su se oglasili na društvenim mrežama gde bukti kampanja protiv pomenutog kanala.

"Smatram da je ovo odrađeno bez ikakvog osećaja za navijače, toliko je skandalozno naplaćivati toliko za proizvod iz Lige 1 koji je lošiji u odnosu na prošlu godinu da ću to iskoristiti da uradim mali fudbalski "detoks" ili ću da se snađem na Telegramu ako uspem", kaže jedan navijač Rena.

Kao što je već bilo reči tokom leta čelnici francuske lige su imali ogromne poteškoće da pronađu kupca TV prava za mečeve Lige 1, jer je takmičenje ostalo bez jedine preostale autentične zvezde Kilijana Mbapea. Njegov odlazak u Real je uticao na drastičan pad interesovanaj za francuski šampionat, toliko da rukovodstvo takmičenja nije više imalo nijednog aduta u rukavu da održi prethodnu cenu paketa.

Britanska platforma "DAZN" je na kraju dala najbolju ponudu i otkupila prava prenosa međutim sada se ona suočava sa realnim problemom da prodaju "proizvod" ciljanoj publici zbog visokih cena.  

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu