Nova vest
Fudbal 2

12.9.2024.

10:50

Milenković: "Vidić je naš najbolji defanzivac, ali i Van Dajk je zver"

Nikola Milenković, pojačanje Notingem Foresta, imaće specijalan vikend na Ostrvu.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

"Šumare" iz Notingema očekuje teško gostovanje ekipi Liverpula, a meč 4. kola Premijer lige na programu je u subotu od 16 časova.

Kapiten Srbije nedavno na mečevima Lige nacija upitan je na Skaj Sportsu da uporedi Nemanju Vidića i Virdžila van Dajka i odgovori ko je od njih dvojice bolji.

"Naravno, obojica su veoma dobri igrači, ali za nas Srbe, Vidić je naš najbolji defanzivac ikada. Mi ćemo uvek reći da je Vidić najbolji, ali i Virdžil van Dajk je prava zver i veoma dobar igrač", rekao je Milenković.

Takođe, Milenković je dao intervju i za BBC u kojem je pričao o svojim fudbalskim počecima.

Milenković je podsetio da je prošao sve mlađe kategorije Partizana.

"Bilo je nešto posebno odrastati u Beogradu. Bio je rat i roditeljima je bilo teško, ali te stvari su nas ojačale. Beograd je prelep grad i svaki put kada dođem kući, uživam. Sve to nas je ojačalo, mnogi ljui imaju snažne karaktere. Iz teških vremena izlaze dobri ljudi jakih karaktera. Nama deci fudbal je bio izlaz, deca tako sve zaboravljaju", poručio je Nikola.

U dresu reprezentacije dočekao je i kapitensku traku i upisao 58. nastup u dresu sa državnim grbom.

"Bila je to velika čast za mene, da predstavljam zemlju i svoj narod, to je jedan od najponosnijih trenutaka u mojoj karijeri. Zahvalan sam na tome i nadam se da ćemo kao tim obradovati sve u našoj zemlji", zaključio je defanzivac Notingem Foresta.

Notingem Forest u okršaj ulazi sa devete pozicije i sa pet bodova, dok je Liverpul drugi sa maksimalnim učinkom od devet bodova.

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu