Nova vest
Fudbal 1

10.9.2024.

22:05

Ronaldo: Real je najbolji klub na svetu VIDEO

Kristijano Ronaldo je nedavno na meču sa Škotskom postigao 901. gol u karijeri.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Čudesni Portugalac je pokazao da je i sa 39. godina i dalje čovek odluke, a na svom Jutjub kanalu objavio je intervju koji je dao bivšem saigraču iz Mančester junajteda, Riju Ferdinandu.

Ronaldo je pričao na mnoge teme, a jedna od njih je bila igranje za Real u Ligi šampiona.

"Real je tim koji ne podleže pritisku. Ljudi kažu da su oni pravi srećnici u Ligi šampiona, ali to nije sreća, nego mozak. Oni su spremni za takve momente. Bernabeu ima tu drugačiju auru. Energija je drugačija kada dođu veliki timovi. Postignu gol, ali pritisak iz njih izvlači najbolje. Real je najbolji klub u istoriji fudbala. Ne znam da li ćeš i ti reći tako. Tu je Mbape, mislim da će sa njim biti jači, ali ne znam da li će biti bolji nego prošle ezone. Samo Bog zna. Imaju fantastičan tim. Mislim da će biti među najboljima na svetu", kaže Ronaldo.  

Osvrnuo se i na period kada je on nosio dres kraljevskog kluba.

"Sa Realom sam osvojio mnogo rofeja, osvojio sam sve. Bilo je zadovoljstvo igrati za Real devet godina i osvojiti četiri Lige šampiona. Volim Real Madrid. Kada sam došao, bio sam najskuplji igrač u istoriji fudbala. Bio je to pritisak, ali sam verovao u sebe. Osvojio sam Zlatnu loptu dok sam bio u Premijer ligi, znao sam da ću biti dobar jer verujem u svoj talenat. Bilo je teško, drugačija zemlja, imao sam samo 24 godine, ali sam bio vrlo pozitivan. Bilo mi je jasno da ću ispisivati istoriju. Bio je to izazov, a ja volim da dokažem ljudima da greše. Bio sam veoma srećan u Madridu", dodao je Kristijano.

Nije mogao da zaobiđe ni dolazak Kilijana Mbapea iz redova Pari Sen Žermena.

"Mislim da će Mbape biti dobar. Struktura kluba je na solidnim osnovama. Imaju sjajnog trenera. Tu je Florentino Peres koji je tu dugo. Mbape je već pokazao talenat. Mogao bi da bude sledeći koji će osvojiti Zlatnu loptu. On, Haland, Belingem, Lamin Jamal", dodao je Ronaldo.

I u ovim godinama kaže da mu ne nedostaje motiv da igra.

"Kad se sezona završi imam novi entuzijazam. Ja sam entuzijasta, zavisnik od fudbala, postizanja golova i igranja na dobrom nivou. Moramo da poštujemo odlke, nismo svi isti. Poštujem odluku Krosa jer je on tip osobe koja kaže da će nešto uraditi i to i učini. Mislim da je još mogao da igra, ali imao je druge planove i to moramo da poštujemo", zaključio je Kristijano.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Apps

"Dva plus dva je jednako šest"

Bliži se rok do kojeg bi TikTok trebalo da bude prodat nekoj američkoj kompaniji, a u suprotnom kompanija će biti zabranjena u Americi.

Forbes

10:00

3 h

Novo Sport Video Menu