Nova vest
Fudbal 6

3.9.2024.

9:35

Ten Hag i dalje uživa podršku uprave: "On je pravi trener za nas"

Menadžer Mančester junatjeda Erik ten Hag dobio je podršku čelnika kluba nakon debakla protiv najvećeg rivala.

Izvor: BBC

Profimedia

Junajted je u nedelju ubedljivo poražen od Liverpula 3:0 na svom "Old Trafordu", što je "Crvenim đavolima" drugi poraz u prva tri kola Premijer lige.

Ten Hag je "preživeo" katastrofalnu osmu poziciju prošle sezone, što je bio najgori plasman tima od 1990, zahvaljujući trijumfu u finalu FA Kupa nad gradskim rivalom Sitijem.

Međutim, Holanđanin je već u prvom mesecu nove sezone opet pod pritiskom otkaza jer uprkos više od 200 uloženih miliona evra u pojačanja, Junajted ne deluje kao tim konkurentan za najviši plasman.

Ukoliko Junajted izgubi i od Sautemptona, nakon reprezentativne pauze 14. septembra, biće to najgori start sezone još od 1986/1987.

Tada su "Đavoli" osvojili samo jedan bod u prva četiri kola, a u roku od dva meseca otpušten je trener Ron Etkinson koga je zamenio ser Aleks Ferguson.

Za sada, Ten Hag ima podršku sportskog sektora kojim upravlja novi suvlasnik ser Džim Retklif.

U razgovoru sa novinarima pred derbi sa Liverpulom, izvršni direktor Omar Berada i sportski direktor Den Ešvort potvrdili su, iako nisu učestvovali u postsezonskoj analizi koja je utvrdila da će Ten Hag zadržati posao, da čak i u slučaju teškog poraza od Liverpula, koji se i dogodio, Holanđanin ima njihovu podršku.

Profimedia

"Ta odluka je doneta pre dolaska nas dvojice, ali smo zadovoljni njom", rekao je Berada, "Erik ima našu punu podršku. Mislimo da je pravi trener za nas. Radili smo vrlo blistko u ovom prelaznom roku i nastavićemo da radimo vrlo blisko s njim kako bismo pomogli da izvučemo najbolje rezultate iz ekipe".

Iako je Brajton otpustio menadžera Krisa Hjutona tri meseca nakon Ešvortovog dolaska na mesto tehničkog direktora "Galebova" 2019, Edi Hau je ostao menadžer Njukasla tokom 19-mesečnog boravca 53-godišnjeg direktora na Sent Džejms Parku.

Ešvort je rekao da nije neobično za sportskog direktora da se poveže sa menadžerom koji je već tu.

"Veoma retko dolazite na mesto sportskog direktora, a da tu već nema menadžera. Sve što mogu je da ponovom da zaista uživam u radu sa Erikom poslednjih osam nedelja", kaže Ešvort, "Moj posao je da ga podržim na svaki mogući način, bez obzira da li je to operativno, regrutovanjem, medicinski, psihološki i tokom treninga kako bih mu omogućio da se u potpunosti fokusira na trening i taktički plan meča, kako bi ostvario uspeh za Mančester junajted".

Direktor je zadovoljan sastavom koji Junajted ima.

"Uradio sam verovatno 25 prelaznih rokova do sad. Mislim da nikad nije bio neki za koji sam mogao da kažem 'prošlo je apsolutno savršeno, napravili smo svaki dolazak i svaki odlazak'. Ali generalno, sa ciljanim pozicijama koje smo želeli da pojačamo, igračima koje smo doveli, dubinom i opcijama koje Erik ima kada su svi spremni, da, zadovoljan sam", kaže Ešvort.

Navijači su očajni jer im deluje da Junajted neće tako brzo biti uspešan.

"Nemoguće je odrediti vremenski rok za to. Kada pogledate timove koji su godinama konstantno uspešni, to je jer imaju pravog trenera, doveli su prave igrače i imaju pravu strukturu. Moraš godinama konstantno donositi dobre odluke da bi bio u poziciji gde si finansijski stabilan klub koji se bori da osvoji svako takmičenje. To je gde mi želimo da budemo. Ne želimo samo da osvojimo jednu Premijer ligu i budemo zadovoljni. Želimo da stvorimo tim koji će biti sposoban da se bori za Ligu šampiona, za PL i domaće kupove konstantno. Da bismo izgradili to moramo da uradimo više toga što smo uradili u ovom prelaznom roku", kaže Berada.

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 6

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

5 h

Novo Sport Video Menu