Nova vest
Fudbal 0

30.8.2024.

13:57

Sančo u Čelsiju – samo pod dva specifična uslova

Neuspešni boravak Džejdona Sanča na Old Trafordu će se izgleda završiti ovog leta.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Engleski reprezentativac bio je predmet intenzivnog interesovanja širom Evrope poslednjih nekoliko nedelja, pri čemu su Čelsi i Juventus pokazali poseban interes za dovođenje krilnog igrača Mančester junajteda.

Sančo je od detinjstva navijač Čelsija, a sada se čini da je na korak do potencijalnog povratka u London. Međutim, posao može biti završen samo pod dva specifična uslova.

Potpisan za 73 miliona funti 2021. godine, Sančo nikada nije uspeo da u potpunosti pokaže sve ono što može, što je pokazao u ranim godinama svoje karijere u Borusiji Dortmund.

U početku je delovalo da je poslednji deo u slagalici napadačke linije Ole Gunara Solskjera, ali je vrlo brzo postao žrtva čestih promena menadžera pre nego što se na kraju našao u situaciji da mora da se dokaže kod Erika ten Haga.

Međutim, nakon više javnih nesuglasica sa holandskim menadžerom, Sančo je blizu odlaska, a kap koja je verovatno prelila čašu je činjenica da nije bio u sastavu za prve dve utakmice ove sezone.

Čelsi i Juventus su se poslednjih nedelja pojavili kao glavni kandidati za njegov potpis. Iz Italije su se potom preko noći pojavile informacije da su bivši šampioni Serije A sada odustali od njegovog dovođenja, te tako ostavili slobodan put Čalsiju da ga preotme.

Veruje se da klubovi pregovaraju o dogovoru na pozajmicu s opcijom otkupa kako bi se olakšao finansijski teret još jednog velikog letnjeg trošenja na Stamford Bridžu, a "TeamTalk" izveštava da bi Junajtedove zahteve za opcijom otkupa trebalo smanjiti kako bi se dogovor završio.

Alternativno, klubovi bi mogli da razmotre ideju o trampi, pri čemu se Rahim Sterling vidi kao najverovatniji kandidat za prelazak u suprotnom pravcu.

Veruje se da "đavoli" traže naknadu u vrednosti od oko 40 miliona evra, kao i značajan doprinos plate kako bi se dogovor završio, što je do sada bio glavni kamen spoticanja u pregovorima.

Lični uslovi, iako još nisu dogovoreni, ne očekuje se da će biti problem.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

Liga šampiona

Mbape: "Znam da mogu više"

Fudbaler Reala Kilijan Mbape izjavio je da je srećan zbog pobede protiv Štutgarta u Ligi šampiona i dodao da mora da pruži više u narednim utakmicama, prenose španski mediji.

Tanjug

13:10

4 min

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu