Nova vest
Fudbal 37

30.8.2024.

11:52

Šta se dešava sa Mbapeom?

Fudbaler Real Madrida Kilijan Mbape još uvek nije postigao gol za kraljevski klub u La ligi.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/Quique Curbelo

Francuz je došao kao najveće pojačanje za tim Karla Ančelotija ovog leta i odlično je otvorio svoju epizodu u madridskom klubu, jer je bio strelac u pobedi svog tima u finalu UEFA Superkupa protiv Atalanta (2:0).

Međutim, kada je domaći šampionat u pitanju, Mbape je na odigranih 264 minuta u španskj ligi ostao bez učinka.

U ovom trenutku ne postoji igrač u "ligama petice" koji je više puta koji je uputio više udaraca prema protivničkim mrežama.

To je bilo zanimljivo i španskom Asu, koji je napravio analizu dosadašnjeg minulog rada u Realu.

Mbape je do sada uputio 17 udaraca prema golovima Majorke (igrao 90 minuta), Valajadolida (86 minuta) i Las Palmasa (90 minuta), ali  napadač koji je poslednje četiri godine postizao više od 40 golova po sezoni još uvek nije našao način da se upiše u strelce u La Ligi.

"To nije zbog toga što se ne trudi, nije ni zbog stava, a niti zbog sudelovanja u igri. Francuska zvezdda pokušava, oslobađa se protivnika i traži loptu", piše As.

"Protiv Majorke je imao četiri udarca, kao i protiv Valjadolida, a protiv Las Palmasa devet. Nijedan od njih nije rezultirao golom", dodaje se.


Mbape je u Madrid stigao kao slobodan igrač nakon isteka ugovora sa Pari Sen Žermenom i potpisao je ugovor na pet godina.

Podeli:

Komentari 37

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

5 h

Novo Sport Video Menu