Nova vest
Fudbal 0

29.8.2024.

21:57

Zvanično: Lukaku u Napoliju – postao je jedan od najskupljih ikada

Romelu Lukaku je i zvanično potpisao trogodišnji ugovor sa Napolijem.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Najbolji strelac u istoriji Belgije je još jedan u nizu fudbalera koji su ovog leta rasteretili platni spisak londonskog Čelsija.

Italijanski klub je za njegov transfer platio 30 miliona evra, uz dodatne bonuse.


Ono što dodatno impresionira jeste činjenica da su tokom njegove karijere na transfere potrošena ukupno 369,22 miliona evra, što ga čini jednim od najskupljih fudbalera svih vremena.

Napoli, nakon razočaravajuće sezone, ima ambiciozne planove da se vrati u vrh italijanskog fudbala, a Lukaku je ključni deo te strategije.

Klub je u bivšem napadaču Anderlehta, Vest Bromvič Albiona, Evertona, Mančester junajteda, Intera i Rome prepoznao rešenje za poboljšanje napadačke efikasnosti.

Odlazak Viktora Osimena je otvorio prostor za dolazak novog napadača, a Lukaku se pokazao kao idealan izbor, posebno zbog svoje uspešne saradnje sa trenerom Antonijom Konteom u Interu, gde je doživeo preporod u karijeri.

Prošle sezone, Lukaku je kao pozajmljeni igrač u dresu Rome postigao 21 gol u 47 nastupa, potvrđujući da je i dalje napadač na koga tim može da se osloni.

Njegov ukupni učinak u karijeri iznosi 301 gol na 636 klupskih utakmica, dok je za belgijsku reprezentaciju na 119 mečeva postigao 85 golova.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Tesla, ti li si? Nisam FOTO

Ako je imitacija najiskreniji oblik laskanja, u brazilskoj kompaniji očito imaju lepo mišljenje o američkom proizvođaču automobila.

B92.net

22:00

1 h

Novo Sport Video Menu