Nova vest
Fudbal 1

28.8.2024.

18:18

Čelsi "ne staje": Dolazi i deveti golman, a za najskupljeg na svetu nema mesta

Kepa Arizabalaga, najskuplji golman sveta, je sada poslat na novu pozajmicu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Čelsi se ove sezone ponovo našao u centru pažnje zbog svojih neprekidnih transfer aktivnosti, a najnoviji potez londonskog kluba uključuje dolazak devetog golmana u njihove redove.

Ipak, to znači da su neki golmani proglašeni viškom, među kojima je i Španac Kepa Arizabalaga, koji je stigao u Čelsi 2018. godine iz Atletik Bilbaa za vrtoglavih 80 miliona evra, nije uspeo da opravda velika očekivanja. Trebalo je da postane naslednik Petra Čeha i nova legenda "Plavaca", ali njegova karijera na Stamford Bridžu nije tekla po planu.

Tokom pet godina u klubu, Kepa je odigrao 163 meča, primivši 175 golova, dok je na 59 utakmica uspeo da sačuva mrežu netaknutom. Ipak, ni to nije bilo dovoljno da zadrži svoje mesto u ekipi. Prošlu sezonu je proveo na pozajmici u Real Madridu, ali španski gigant na kraju nije odlučio da ga otkupi.

Ovog leta, Kepa je odlučio da pokuša da oživi svoju karijeru u novom klubu. Njegov novi dom biće Bornmut, gde će imati priliku da se vrati "u sedlo" i pokaže zašto je nekada bio najskuplji golman sveta.

Sa 29 godina, Kepa iza sebe ima i 13 nastupa za reprezentaciju Španije, a njegova trenutna tržišna vrednost procenjuje se na 12 miliona evra. 

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu