Nova vest
Fudbal 4

28.8.2024.

10:25

"Priđite i poljubite sveca" FOTO

Španija bruji o Daniju Olmu nakon njegovog debija iz snova za Barselonu.

Izvor: Klix.ba

EPA-EFE/Mariscal

Katalonci su posle trećeg kola jedina ekipa sa maksimalnim učinkom u LaLigi.

U utorak su savladali Rajo Valjekano 2:1 u gostima, upravo golom Olma za preokret, u njegovom prvom nastupu za Blaugranu.

Olmo je propustio prve dve ligaške utakmice jer Barselona nije mogla da ga registruje zbog finansijskih ograničenja.

"Veoma dobro sam se osećao, veoma sam se radovao ovoj utakmici. Osećao sam se veoma dobro fizički, spreman za igru. Sada se to konačno dogodilo, tako da sam stvarno srećan što sam igrao, debitovao i pomogao ekipi. Otkad sam stigao, veselio sam se prvoj utakmici, debiju koji nije mogao bolje proći", rekao je Olmo.

I španska "Marka" mu se naklonila tako što je preko cele naslovnice stavila fotografiju Olma raširenih ruku uz veliki naslov "Priđite i poljubite sveca".

"Magični Olmo" stoji na naslovnici "Mundo Deportiva" te dodatak: "Danijev zvezdani debi ključan za savršen učinak Barcelone i usamljenost na vrhu LaLige."

I "Sport" na naslovnici također ima Olma uz natpis "Spektakularni debi" uz dodatak: "Olmo je ušao u drugom poluvremenu i izveo revoluciju".

Olma, jednog od heroja EURO, danas slavi cela Španija, ali malo je nedostajalo da uopšte ne zaigra protiv Raja.

Naime, Barselona je bukvalno u poslednjem trenutku uspela da registruje svoje najveće pojačanje, nakon što ga je dovela iz Lajpciga za 55 miliona evra.

Podsetimo, Barselona ima ogromnih problema s ispunjavanjem finansijskog fer-pleja, zbog kojeg ima ograničenje u iznosu plata u okviru koga može da registruje fudbalere.

Da bi registrovala novog igrača, Barsa mora da se "reši" nekog drugog, pa su tako ovog leta klub napustili Klemen Lengle, Mikajil Faje i Vitor Roke.

Olmova plata je i dalje prelazila Barsin propisani budžet, ali je klub iskoristio sivu zonu u pravilima.

Barsi je na ruku išla povreda Andreasa Kristensena, koji neće igrati između dva i četiri meseca zbog problema s Ahilovom tetivom.

Budući da je reč o težoj povred zbog koje će Danac duže biti odsutan, čelnici LaLige su dozvolili Barsi da umesto Kristensena registruje Olma.

Standings provided by Sofascore

 

Podeli:

Komentari 4

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

Bog na pauzi VIDEO

Sony ove godine nema sreće sa adaptacijama video-igara - prvo su naišli na trnovit put kada je u pitanju Horizon, a sada se javlja problem i sa franšizom God of War.

B92

13:53

8 h

Novo Sport Video Menu