Nova vest
Fudbal 18

26.8.2024.

13:26

Preminuo Sven-Goran Erikson

Čuveni trener Sven-Goran Erikson preminuo je od raka pankreasa u 77. godini.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/FABIO FRUSTACI

Nekadašnji engleski trener i selektor Sven-Goran Erikson preminuo je u 77. godini, objavila je njegova porodica.

Gospodinu Eriksonu je u januaru dijagnostifikovan rak pankreasa i rečeno je da će imati još najviše godinu dana života, a 26. avgusta je, nažalost, preminuo.

"Sven-Goran Erikson je preminuo posle duge i teške bolesti. Umro je jutros u svom domu okružen porodicom", javila je porodica Erikson.

 


Sven-Goran Erikson je bogatu trenersku karijeru počeo u Švedskoj, a potom radio u Benfici, Romi, Fiorentini, Sampdoriji, Laciju, reprezentaciji Engleske, Mančester sitiju, selekciji Meksika, pa Obale Slonovače, da bi potom vodio Lester, Gvangžu, Šangaj, Šenžen i reprezentaciju Filipina.

Od 2019. godine nije imao samostalni posao, a u karijeri je osvojio čak 18 trofeja od čega se posebno izdvaja dupla kruna sa Lacijom 2000. godine kada je u toj ekipi bio pokojni Siniša Mihajlović, kao i aktuelni trener Spartaka iz Moskve, Dejan Stanković.

Sven-Goran Erikson je 2001. godine postao prvi stranac koga su angažovali za selektora Engleske i tada je predvodio tzv. "Zlatnu generaciju" koju su činili Dejvid Bekam, Frenk Lampard, Stiven Džerard, Vejn Runi i ostali.



 

Podeli:

Komentari 18

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu