Nova vest
Fudbal 0

25.8.2024.

12:59

Kompani demantuje Engleze za De Lihta

Vensan Kompani, trener fudbalera Bajerna demantovao je napise u ostrvskim medijima da se protivio odlasku Matijsa de Lihta u Mančester junajted.

Izvor: Bild

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Uoči meča sa Volfsburgom, Belgijanca su pitali da li je istina da se protivio prodaji holandskog štopera, za kog je JUnajted platio 45 miliona evra.

Iako je Bajern to već demantovao, Kompanije rešio da se i sam oglasi.

"Definitivno to nisam rekao, bilo bi glupo sa moje strane. Jer se to ne bi uklopilo u ono što planiramo kao klub", rekao je Kompani.

Slučaj je prokomentarisao i sportski direktor Bavaraca, Maks Eberl.

"Imate mnoge igrače koji su ljubimci navijača. Ali mi ne odlučujemo na bazi toga ko je ljubimac publike, nego kako možemo da imamo najveći mogući uspeh u novoj sezoni. Kada smo postigli dogovor sa Vensanom, pričali smo o ekipi i doneli odluke. Želeli smo levonogog igrača, zato smo doveli Hirokija Ita. To je planiranje ekipe. Kao klub trošimo i negde moramo i da zaradimo", rekao je Eberl.

Bajern je potrošio ovog leta 120 miliona evra na Majkla Olisea, Žoaa Palinjuu i Ita, a što se tiče De Lihta, Eberl je jasan.

"Mi smo poslednji koji bi rekli nešto loše za Matijsa. Naprotiv, on je ovde igrao konstantno dobro", zaključio je Eberl. 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu