Nova vest
Fudbal 1

25.8.2024.

15:12

Nevil: Poraz od Brajtona stavlja Ten Haga pod pritisak

Gari Nevil, bivši kapiten Mančester junajteda, nezadovoljan je igrom bivšeg kluba na meču sa Brajtonom.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Izabranici Erika ten Haga su poraženi golom Žoaa Pedra u petom minutu nadoknade drugog poluvremena (2:1) i sve to pred derbi narednog vikenda sa Liverpulom na Old Trafordu.

Nevil je rekao da je Junajted ispoljio stare slabosti.

"Depresivan kraj meča. Remi bi bio prihvatljiv, ali poraz stavlja pod veliki pritisak Erika ten Haga pred meč sledeće nedelje sa Liverpulom", kaže Nevil.

Junajted je u ovom susretu ponovo igrao bez klasičnog špica, u odsustvu povređenog Rasmusa Hojlunda.

"Mislim da nikog nije iznenadilo prvo poluvreme. Teško je igrati fudbal bez klasičnog napadača. Potrebna vam je ta fokalna tačka u napadu i Ten Hag je to korigovao u nastavku uvođenjem Zirkzea, ali već ste protraćili 45 minuta i to je problem".

Sticajem okolnosti, Junajted je mogao i do boljeg rezultata da im nije poništen gol Zirkzea u 70. minutu. Na kraju, u nadoknadi je došlo do pada koncentracije, a Nevil je označio i ko je glavni krivac.

"I taj prvi gol je bio defantivno loše odrađen. Taj drugi, gledao sam pažljivo, jer pošto očistite loptu posle kornera i dalje morate da se branite u drugoj fazi kornera. Ako gledate Kazemira, deluje mi da je on ostavio svoju poziciju pozadi i ušao je u sredinu, što je u zadnjoj zoni ostavili mnogo prostora. Nedostatak koncentracije, fokusa i sve to ih stavlja pod pritisak", zaključio je Nevil.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

"Fašisti"

Vlasnik platforme X (Twitter) Ilon Mask nazvao je australijsku vladu "fašistima" zbog predloženog zakona kojim se kažnjavaju kompanije društvenih mreža koje ne sprečavaju širenje dezinformacija.

Tanjug

9:52

21 min

Novo Sport Video Menu