Nova vest
Fudbal 1

22.8.2024.

23:40

Bajern prodao De Lihta uprkos planovima Kompanija

Uprava Bajerna prodala je Matijsa de Lihta Mančester junajtedu iako je trener Vensan Kompani želeo da štoper ostane.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Kako je preneo "Atletik", Kompani se oštro protivio odlasku bivšeg defanzivca Ajakasa, ali je prevagnula želja čelnika kluba da bude prodat.

Kompani, koji je ovog leta preuzeo kormilo Bavaraca, navodno je rekao pre transfera De Lihtu da je "njegov prvi izbor i defanzivac broj jedan".

Osim Kompanija, ni većina navijača nije bila za proaju, njih 70.000 potpisalo je peticiju protiv njegovog odlaska, ali ona nije bila ispoštovana.

Međutim, uprava nije ispoštovala ni želju Kompanija, pa je rešila da proda Holanđanina zbog "loše distribucije lopte slabijom nogom". 

De Liht je verovao da ima kredita u klubu jer je pretprošle sezone bio izabran za igrača meseca u martu i aprilu, a verovao je i da su povrede kolena bile glavni razlog što protekle sezone nije imao veću minutažu. 

Shvativši da uprava želi da ga se reši, De Liht je brzo prihvatio poziv bivšeg menadžera iz Ajakasa, Erika ten Haga i sve je posle toga bila stvar dogovora na nivou klubova.

Na kraju je prodat za 45 miliona evra, a za Junajted je debitovao u petak na meču sa Fulamom kada je ne teren ušao u finišu meča. 

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu