Nova vest
Fudbal 3

21.8.2024.

12:35

Neverovatno – Čelsi prodao igrača! Simeone dobio svog "pitbula"

Dosadašnji fudbaler Čelsija Konor Galaher potpisao je ugovor sa Atletikom do juna 2029. godine, saopštio je madridski klub.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia/Every Second Media/Alamy Live News

Transfer je vredan oko 38 miliona evra, prenosi BBC.

Galaher (24) je ponikao u omladinskoj akademiji Čelsija, a od 2019. do 2022. igrao je na pozajmicama u Čarltonu, Svonsiju, Vest Bromviču i Kristal Palasu.

On je za prvi tim Čelsija debitovao u avgustu 2022. godine, a za londondski klub je odigrao 95 utakmica, imao je po 10 golova i asistencija.

"Svima u Čelsiju, hvala što ste omogućili da mi se ostvari san. Bila je apsolutna čast svaki put kada sam oblačio dres, bilo je ostvarenje sna da budem kapiten toliko puta", napisao je Galaher na Instagramu.

"Voleo sam svaki trenutak. Ove uspomene će zauvek da traju. Cenim svu ljubav i podršku od navijača", dodao je vezni igrač.

Galaher je za reprezentaciju Engleske nastupio na 18 mečeva.

Englez je bio velika želja Atletikovog trenera Dijega Simeonea jer je tip agresivnog veznog igrača koji se savršeno uklapa u njegov sistem.

Šta na Vandi Metropolitano očekuju od njega najbolje govori najava kluba koji ga je predstavio kao pitbula.

Tako je Čelsi posle devet dolazaka konačno prodao nekog igrača, mada uskoro dolazi još jedno pojačanje.

U međuvremenu, iz Atletika će u Čelsi preći Portugalac Žoao Feliks, koji je prošle sezone igrao na pozajmici na "Stamford Bridžu".

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

"Fašisti"

Vlasnik platforme X (Twitter) Ilon Mask nazvao je australijsku vladu "fašistima" zbog predloženog zakona kojim se kažnjavaju kompanije društvenih mreža koje ne sprečavaju širenje dezinformacija.

Tanjug

9:52

1 h

Novo Sport Video Menu