Nova vest
Fudbal 0

19.8.2024.

11:13

PSŽ doveo mladog Francuza

Mladi francuski vezni napadač Dezire Due potpisao je ugovor na pet godina za klub Pari Sen Žermen, saopštio je francuski klub.

Izvor: Beta

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Daniel Cole

Due, finalista Olimpijskih igara pod komandom Tjerija Anrija, postao je peto pojačanje PSŽ-a posle brazilskog veziste Gabrijela Moskarda, ruskog golmana Matveja Safonova, portugalskog veziste Žoa Nevesa i centralnog beka Ekvadora Villijama Pačoa.

Transfer Duea iz Rena u PSŽ, koji se procenjuje na više od 50 miliona evra, deo je nove sportske politike pariskog kluba, koji je odlučio da se fokusira na mlade igrače sa veoma velikim potencijalom posle odlaska zvezde Kilijana Mbapea u Real Madrid.

"Dezire je jedna od najuzbudljivijih mladih zvezda u Francuskoj i Evropi, sa velikom željom da uspe na najvišem nivou sa PSŽ-om. Nastavljamo da gradimo neverovatan tim talentovanih mladih igrača na svim pozicijama u kolektivu", rekao je predsednik PSŽ-a Naser Al-Kelaifi.

Due je pre Rena bio u Bajernu iz Minhena. Debitovao je na profesionalnom planu 2022. Kao međunarodna nada od kraja 2023. bio je u timu Anrija na Olimpijskim igrama nedavno održanim u Parizu u ulozi zamene i postigao je jedan gol tokom turnira.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Tesla, ti li si? Nisam FOTO

Ako je imitacija najiskreniji oblik laskanja, u brazilskoj kompaniji očito imaju lepo mišljenje o američkom proizvođaču automobila.

B92.net

22:00

2 h

Novo Sport Video Menu