Nova vest
Fudbal 3

19.8.2024.

8:17

Ančeloti: "Ne želim izgovore"

Trener Real Madrida Karlo Ančeloti nije bio zadovoljan posle remija u prvom kolu Primere.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/KENA BETANCUR

Nisu novopečeni galaktikosi na pravi način startovali novu sezonu u La Ligi, iako su poveli sa 1:0, fudbaleri Majorke su uspeli da dođu do gola, čak su mogli i do preokreta, ali na kraju je usledila podela bodova.

"Dobro smo počeli utakmicu, imali smo prednost, a mogli smo i do drugog gola. U drugom poluvremenu nam je nedostajalo ravnoteže u igri. Čak smo mogli i da izgubimo utakmicu jer nismo imali potreban balans. Mi smo napadačka ekipa, ali zato je bitno da u odbrani budemo jednako dobri. Taj balans između linija je ključna stvar“, rekao je trener Reala.

Ančeloti tako prvi put od 2008. godine nije uspeo da pobedi na utakmici prvog kola, da li se radilo o nekoj od liga petice, gde je slavni trener radio.

"I prošle sezone smo imali neke nerešene utakmice, ali sam uglavnom mogao da budem zadovoljan tim bodom. Večeras nisam. Mislim da smo mogli mnogo više da uradimo i ne želim izgovore. Morali smo da budemo odlučniji i da više želimo pobedu. Moraćemo da izvučemo pouke iz ove utakmice jer nam je ukazala na probleme koje imamo. Do balansa u igri se dolazi samo kada svi igrači razmišljaju isto. Ako smo u situaciji da treba povratiti posed, to je moguće samo kada ceo tim razmišlja na isti način. Ne može neko da misli da je to problem samo onih u napadu ili samo veznog reda ili odbrane. Večeras ekipa nije uspela da prepozna šta je bio ključni aspekt i da moraju svi da misle na isti način. Bili smo dobri u napadu, ali je Majorka bila bolja u odbrani i zato je nerešen ishod ravnopravan“.

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

Bog na pauzi VIDEO

Sony ove godine nema sreće sa adaptacijama video-igara - prvo su naišli na trnovit put kada je u pitanju Horizon, a sada se javlja problem i sa franšizom God of War.

B92

13:53

5 h

Novo Sport Video Menu