Nova vest
Fudbal 15

18.8.2024.

23:32

Murići, Asano i družina zaustavili Realove zvezde! VIDEO

Fudbaleri madridskog Reala odigrali su, mimo očekivanja, samo nerešeno (1:1) u gostima protiv Majorke u prvom kolu španskog prvenstva.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Francisco Ubilla

Strelac za "Kraljevski klub" bio je Rodrigo u 13. minutu, a poravnanje je doneo Vedat Murići u 53.

Mogao je epilog po goste da bude i gori, bili su na ivici ambisa pred sam kraj kada su domaći u dva navrata, u dve izgledne šanse, bili sasvim blizu da nokautiraju šampiona i njegove skupocene zvezde.

Tada je Sančes oba puta šutirao, jednom tik pored gola, drugi put preko prečke, doduše kod druge situacije verovatno bi se gledao VAR zbog sporne pozicije asistenta u toj situiciji.

Kako bilo, Majorčani su ostavili sjajan utisak, daleko bolji nego Ančelotijev tim koji je prvi put ostao bez pobede na otvaranju sezone pod komandom italijanskog stratega.

Ni najjači sastav sa Mbapeom, Belingemom, Vinisijusom i ostalima ovog puta nije pomogao Madriđanima da slave na stadionu "Son Moiš" pred 22.000 navijača među kojima su bili znameniti sinovi Baleara - Rafael Nadal, Rudi Fernandes i Aleks Abrines.

Tanjug/AP Photo/Francisco Ubilla

Rodrigov gol, vrlo efektan, u uvodnoj fazi meča je mnoge možda naveo da pomisle da će gosti lako do bodova, da će se prošetati Balerima, međutim domaći su imali druge planove.

Kako su odigrali u nastavku, apsolutno su zaslužili su poravnanje koje im je doneo Murići autoritativnim skokom pred golom Kurtoe, na ubačenu loptu iz kornera Rodrigeza.

I nije to bila jedina akcija Majorke vredna pomena, Kurtoa je morao da bude budan svaki put kada su protivnici prelazili svoju polovinu. Bili su direktni u pasovima, konkretni, nisu ustuknuli pred velikim protivnikom i na kraju su nagrađeni za trud, borbu i odlučnost.

Ančeloti je pred kraj, videvši da na terenu ima preumornu vojsku koja je prestala da napada i ostala bez benzina, izvršio trostruku izmenu, uveo Ardu Gulera, Brahima Dijaza, Lukasa Vaskesa, pre njih je ušao i Modrić, međutim odbrana domaćih je položila ispit sa najvišom ocenom.

Za Majorku je od prvog minuta igrao bivši napadač Partizana Takuma Asano, bio je raspoložen, prodoran, konstantna pretnja po odrbanu Madriđana, i jasno je zbog čega mu je trener tima sa Baleara dao priliku od samog starta.

Japanac je igrao do 72. minuta.

La Liga, 1. kolo

Subota
Osasuna – Leganes 1:1 (0:1)
Kruz 22 - Sorijano 79ag

Valensija – Barselona 1:2 (1:1)
Duro 44 - Levandovski 45+5, 48

Nedelja
Real Sosijedad – Rajo Valjekano 1:2 (0:0)
De Frutos 67, Kameljo 84 - Zubimendi 90+8
Majorka – Real Madrid 1:1 (0:1)
Rodrigo 13 - Murići 53

Ponedeljak
19.00 Valjadolid – Espanjol
21.30 Viljareal – Atletiko Madrid

Četvrtak
Atletik Bilbao – Hetafe 1:1 (1:0)
Sanset 27 – Uče 63
Betis – Đirona 1:1 (1:0)
Bartra 6 – Misehuj 72

Petak
Selta Vigo – Alaves 2:1 (0:1)
Svedberg 66, Aspas 84 - Garsija 17
Las Palmas – Sevilja 2:2 (1:1)
Nianzu 42. ag, Ramirez 71 - Suares 25. a, Huanlu 61

Standings provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 15

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu