Nova vest
Fudbal 1

18.8.2024.

22:40

Svilar nesavladan i nezadovoljan – Lacio krenuo "trojkom"

Fudbaleri Kaljarija i Rome su remizirali bez golova, dok je Lacio otvorio novu sezonu Serije A pobedom nad Venecijom rezultatom 3:1 (2:1).

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Gregorio Borgia

Mile Svilar je branio čitav meč za "vučicu" i činio je to na vrlo dobar način, te je ostao nesavladan na otvaranju "Kalča".

Međutim, neće biti zadovoljan jer su njegovi saigrači podbacili u napadu i nisu uspeli da dođu do tri boda koja bi im u mnogome olakšala nastavak sezone.

Roma je najbolju šansu imala u 55. minutu kada je Lorenco Pelegrini imao jedan na jedan sa golmanom, ali mu je golman domaćeg tima Simone Skufe skinuo "zicer".

U 80. minutu je Artem Dovbik pogodio prečku sa nekih pet metara, a u 85. je na drugoj strani isto učinio Razvan Marin.

Ovo je prva utakmica posle 14 godina da Roma nije postigla gol na otvaranju sezone. Poslednji put joj se to desilo 2010. kada na svom "Olimpiku" nije dala gol Ćezeni.

Baš na tom rimskom zdanju Lacio je ostvario prvu "trojku" i to savladavši Veneciju koja je povela već u trećem minutu preko Andersena.

No, "nebesko-plavi" su uzvratili već u 11. preko Kasteljanosa, a u 44. je Matija Zakanji iskoristio jedanaesterac za potpuni preokret.

Tačku na pobedu Lacija stavljena je u 81. minutu kada je Genduzi sjajnim pasom pokrenuo akciju koja je završena autogolom Altarea.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

5 h

Novo Sport Video Menu