Nova vest
Fudbal 0

18.8.2024.

23:00

Gvardiola: "Nisam ovo očekivao"

Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola kaže da nije očekivao laku pobedu protiv Člsija na premiejri u novoj sezoni.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/DAVID CLIFF

Šampion je slavio u Londonu 2:0 golovima Erlinga Halanda i Matea Kovačića i tako na najbolji način počeo sezonu.

"Nisam ovo očekivao, daleko smo od prave forme i ova tri boda su dobra vest za nas. Ona loša je da imamo još 65 utakmica da odigramo", rekao je Pep nakon meča u kojem je njegov tim relativno rutinski savladao ekipu Enca Mareske.

Konstatovao je potom da je toliko dugo u klubu, sa igračima sa kojima radi, selektira, toliko se dobro poznaju što malo koji drugi tim ima i da je to prednost koja na terenu daje rezultat.

"Imamo tu prednost, ovo nam je deveta sezona da smo zajedno tako da se poznajemo vrlo dobro. Naravno, postoje greške koje moraju da se koriguju, ali pričamo o tome. Razlika između šampiona i ostalih je naš govor tela i to kako se ponašamo. Teški trenuci i teške utakmice, i reakcije na njih definišu veliki tim. Ponosan sam što vodim ove momke. Toliko imam sreće, nemam šta drugo da dodam".

Svestan je Pep da ovo nije bilo šampionsko izdanje, ali jeste šampionski karakter njegovih igrača, jer pobeđuju i kada se taj ishod možda ne nazire.

"Postoji plan, defanzivni, ofanzivni, ali na kraju suština je u tome kako slavite dobre momente i kako se vraćate nakon onih loših. To vas definiše kao tima i niko ne priča o tome. Dugo sam mislio da nećemo pobediti danas. Ovo je veliki korak".

 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu