Nova vest
Fudbal 20

18.8.2024.

16:08

Marko Pantelić potvrdio kandidaturu: "Želim da pomognem"

Marko Pantelić potvrdio je da želi da pomogne berlinskoj Herti, svom bivšem klubu.

Izvor: Mozzart Sport

Pedja Milosavljevic/Starsport.rs

Pantelić je prihvatio da bude potencijalni kandidat za potpredsedničko mesto u klubu iz Berlina, u kom je proveo najbolje dane svoje klupske karijere.

"Nominovan sam za potpredsednika i člana Izvršnog odbora. Ta me pozicija u IO ne zanima me mnogo, moja glavna briga i želja je da svojim fudbalskim znanjem pomognem mom omiljenom klubu da se oporavi. Klub je moj prioritet, ne pozicija. Važno mi je da se radimo transparentno i odgovorno. Želim da sačuvamo integritet i pokušaću da uradim sve kako bi se odluke donosile u interesu kluba i navijača", rekao je Pantelić za Bild.

Nekadašnji napadač reprezentacije Srbije govorio je i o koracima koje bi preuzeo kako bi pomogao Herti.

"Sa godinama iskustva u profesionalnom fudbalu, verujem da posedujem duboko razumevanje za sport i njegovu strukturu. Znam kakvi su izazovi na terenu i van njega, kao i kako se gradi stabilna struktura. Pored Herte, moj boravak u Ajaksu i posebno PSŽ-u imali su ključan uticaj na moj razvoj i kroz iste naučio sam kako se grade uspešni klubovi. To je ono što želim da prenesem na Hertu. Tokom igračke karijere izgradio sam mrežu kontakta koju čine moji bivši saigrači, treneri, menadžeri, skauti, sudije i specijaliste za fudbal. Mogao bih da iskoristim tu mrežu da stvorim nova partnerstva u Hertinom projektu. To bi nam dalo mogućnost da uvek budemo dobro obavešteni o tome šta se dešava i donosimo prave odluke. Moja mreža je duboko ukorenjena u fudbalskoj zajednici. Bliski odnosi mi dozvoljavaju da šaljem jasne i snažne impulse drugim ljudima iz Izvršnog odbora, kao i da ostanemo u toku sa svim događajima", rekao je Pantelić.
Imao je i poruku za navijače.

“Ako bih dobio poverenje članova IO i budem izabran, mogu da obećam da ću uvek davati sve od sebe da se ceo klub ujedini u donošenju važnih odluka. Navijači su jako važan deo kluba i bez njih je uspeh nemoguć. To se odnosi i na Izvršni odbor. Želim da iskoristim svoje iskustvo da promovišem efektivnu i konstruktivnu saradnju unutar tima. Naravno, važno je da i odnos između navijača i ljudi u klubu bude pravi. Da se čuje glas navijača, njihove brige i ideje, moramo da im omogućimo da se sve to uzme u obzir kada se donose odluke", zaključio je Pantelić.

Podeli:

Komentari 20

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu