Nova vest
Fudbal 1

17.8.2024.

10:54

Mareska sada tera i Čilvela

Enco Mareska, menadžer Čelsija, želi što pre da smanji broj igrača koje ima na raspolaganju.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Čelsi ima čak 43 igrača, a prema poslednjim izjavama Italijana, mesta neće biti ni za zamenika kapitena u prošloj sezoni, Bena Čilvela.

Uoči nedeljnog okršaja sa Mančester sitijem na Stamford bridžu, Mareska je rekao kako za Čilvela nema mesta u timu i kako bi možda bilo bolje da ode ovog leta.

"Čili je sa nama, ali ne trenira poslednjih dana jer je bolestan. Razlog što nije igrao na pripremnom meču sa Interom je sasvim jasan, iako mi se dopada kao igrač, problem je što se muči da nađe pravu poziciju. Ovog jutra imao sam 22 igrača na treningu i svako od njih će vam reći da želi da igra u nedelju protiv Sitija. Ali to je nemoguće", kaže Mareska i dodaje.

"Kada trenirate svaki dan i ne dobijate minute, to nije dobro za njih, ali ni za mene. Ja sam taj koji donosi odluke. Zato je nekad bolje otići da biste imali minutažu. Prelazni rok je otvoren i videćemo šta će se dogoditi".

Čilvel je bio deo tima koji je 2021. osvojio Ligu šampiona.

U aprilu prošle godine produžio je ugovor sa "plavcima" do leta 2027.

Čilvel je samo jedan od igrača koje Čelsi želi da proda.

Trevo Čaloba je odstranjen iz ekipe i trenira odvojeno, a klub ne računa i na Armanda Broju i iskusnog Romelua Lukakua. Ista priča je i sa Konorom Galaherom koji i dalje čeka na transfer u Atletiko Madrid.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

5 h

Novo Sport Video Menu