Nova vest
Fudbal 0

17.8.2024.

11:21

Zirkze: "Debi iz snova"

Džošua Zirkze je imao sjajan debi u dresu Mančester junajteda.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Izabranici Erika ten Haga su na premijernom meču u novoj sezoni Premijer lige golom Zirkzea u 87. minutu pobedili Fulam sa 1:0.

Holanđanin, koji je ovog leta stigao iz Bolonje za 42,5 miliona evra, na teren je ušao u 61. minutu umesto Mejsona Maunta.

I ubrzo se pokazalo da će biti dobro pojačanje, pošto je prvu šansu koja mu se ukazala, na centaršut Garnača pretvorio u pobedonosni pogodak.

Radost Zirkzea pred navijačima na Stretford endu bila je razumljiva.

"Pobediti u mom prvom meču kod kuće i postići gol, nije moglo bolje. Rekli su mi da je slavlje pred Stretford endom jedan od najboljih mogućih osećaja u Mančester junajtedu. Zahvalan sam na tome što sam tako nešto osetio već na prvoj utakmici. Osećaj je neverovatan. Na kraju, pobedili smo, to je ono što smo svi želeli. Ne mogu da opišem kako se osećam, prelepo je. Lepo su me primili, ovo je sjajan tim. Želimo da postignemo nešto veliko. Zadivljujuće je, ovo je kao u snu", kaže Zirkze.

On nije bio sa ekipim na turneji po SAD. Trenirao je u Mančesteru, priključio se ostatku tima tek po njihovom dolasku u Englesku, pa je radio po posebnom programu.

"Menadžer mi je pre ulaska u igru rekao da moram da unesem energiju i pomognem ekipi koliko je moguće. Mančester junajted je veliki klub. Morate uvek da stremite najboljem. To uključuje davanje sto odsto na dnevnom planu. Osećam dobre vibracije", rekao je junak pobede "crvenih đavola".

Erik ten Hag je bio prezadovoljan.

"Za napadača je važno da postiže golove. On je bio baš na mestu gde treba da završi akciju. Ima više kvaliteta, dobar je u saradnji sa igračima na terenu, tako da moramo da nađemo pravu ravnotežu. Moramo da radimo sa njim kako bi više ulazio pred gol i postizao golove. Zato smo ga i doveli. Sve ovo pokazuje koliko su zamene važne. Sjajno je kad ubacite igrača i on na debiju doprinese da dobijemo utakmicu. Ovo je dobro za proces rada i duh u timu. Pokazuje koliko su zamene važne, u svakom trenutku moraju da budu spremni", kaže Ten Hag.

Imao je Mančester junajted prilika da slavi i ubedljivije.

"Protiv Fulama je uvek teško, ali dobro smo ih pritiskali i držali ih tako. Stvorili smo mnogo šansi, trebalo je ranije da postignemo gol. To je moja jedina kritika na račun tima, moramo ranije da 'ubijamo' mečeve", zaključio je menadžer Mančester junajteda. 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

5 h

Novo Sport Video Menu