Nova vest
Fudbal 0

16.8.2024.

20:24

Odlaže se debi Olma u dresu Barselone

Dani Olmo će ipak morati da sačeka na debi u dresu Barselone.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Ekipu Hansija Flika u subotu od 21.30 očekuje gostovanje Valensiji na "Mestalji" u susretu premijernog kola La Lige.

Ipak, reprezentativac Španije će preme rečima trenera Barselone biti van tima.

"Olmo nije u adekvatnoj kondiciji za meč sutra. Počeo je kasno da trenira", poručio je Flik.

Pedri neće biti u ekipi od početka, mada postoje izvesne nade da bi mogao da bude na klupi, dok će Lamin Jamal biti na raspolaganju nemačkom stručnjaku.

Pojedini mediji spekulišu da razlog Olmovog izostanka može da bude problem Barselone sa registracijom igrača.

Barselona nije ispunila zahtev da ima dovoljno novca od prodaje igrača pre nego što je potpisala ugovor sa Lajpcigom za Olma, kog je platila 55 miliona evra.

Barselona ima dva načina kako može da izdejstvuje dozvolu, prva je da La Liga prihvati da je postignut ugovor sa sponzorom koji će popuniti minus od 40 miliona evra nastao povlačenjem drugog finansijera. 

Druga opcija je da Đoan Laporta zatraži dozvolu za igrača preko pisma preporuke čelnicima Lige, sa indikacijom da se radi o igraču od velike važnosti za klub i španski fudbal. To im je prošle godine pomoglo pri registraciji Kansela i Feliksa. 

Barselona je sada dobila dozvolu za Injiga Martinesa jer je trenutno "tanka" u odbrani, tako da će Barselona nastojati da registruje Olma do meča drugog kola u kojem joj je protivnik Atletik Bilbao. 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

Bog na pauzi VIDEO

Sony ove godine nema sreće sa adaptacijama video-igara - prvo su naišli na trnovit put kada je u pitanju Horizon, a sada se javlja problem i sa franšizom God of War.

B92

13:53

10 h

Novo Sport Video Menu