Nova vest
Fudbal 1

15.8.2024.

23:59

Počinje Premijer liga, a Mančester junajted nije spreman!?

Mančester junajted u petak od 21 čas na Old Trafordu otvara sezonu u Premijer ligi.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia/Action Foto Spo

Protivnik im je ekipa Fulama, a Erik ten Hag je poručio da njegov tim još nije najspremniji.

"Tim nije spreman, ali liga počinje. Nema skrivanja, moramo da se nosimo sa tim. To je problem i za mnoge druge klubove. Igrali su mnogi na Euro, na Kopa Amerika", rekao je Holanđanin na konferenciji pred start sezone.

Problem je na poziciji levog beka, Luk Šo i Tajrel Malasija su obojica nespremni, pa će biti pravi izazov pronaći rešenje.

"Šo će se uskoro vratiti, neće još dugo odsustvovati. Luk je vrlo važan za naš tim, želimo ga nazad što je pre moguće, ali ne možemo ništa da forsiramo".

On je otkrio da će pojačanja, Matijs de Liht i Nusair Mazraui biti u konkurenciji za premijerni meč.

"Moramo da rešimo problem leve strane. Martines i Diogo Dalo mogu da igraju tu, kao i Mazraui", poručio je Holanđanin.

Mazraui će po njemu biti veoma dobro rešenje za odbranu koja je prošle sezone bila desetkovana povredama, ali insistira na tome da napadači moraju da budu efikasniji.

"On je igrač kog je teško staviti pod pritisak. To je od velike koristi u engleskom fudbalu. Uvek je pritisak na loptu, a on je tu veoma jak. S druge strane, možemo da postignemo svakako i više golova, jer stvaramo dosta prilika. Radi se o tome da budemo precizniji, da obratimo pažnju narednih nedelja i meseci da tu napredujemo. Imamo igrače koji mogu da ih koriste. Moramo biti klinički precizni", dodao je strateg Junajteda.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu