Nova vest
Fudbal 0

15.8.2024.

15:50

"Mainu je poput Zidana, rođeni je pobednik"

Pol Skols, legenda Mančester junajteda, veruje da klub sa Old Traforda ima sjajnog igrača u mladom Kobiju Mainu.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia/Nigel Keene PSI

Skols, koji je u karijeri osvojio 11 titula u Premijer ligi i dve Lige šampiona sa Junajtedom, u intervjuu za Gardijan je rekao da je Mainu već sad bolji nego što je on bio sa 19 godina.

"Rekli su mi prošle godine da ima igrač koji je žestoko namučio Kazemira na treningu, koji je po njima bio i bolji. Znam da me je jako iznenadila ta mirnoća kod njega, kada sam ga prvi put video. Takav mir i samopouzdanje kada primi loptu, nisam verovao da neko tako mlad može da igra tako", kaže Skols.

On u mladom Englezu vidi brojne odlike koje je imao legendarni Zinedin Zidan.

"On je od svih igrača koje sam gledao najbliži Zidanu, posebno po prijemu lopte, kontroli i kretnji sa njom napred. On je dobio tu mirnoću daleko pre mene, meni je trebalo pet ili šest godina da steknem to, zato sam zadivljen njegovom igrom. Tako je opušten, odigrava jednostavno, poezija u pokretu. Ta mirnoća će biti odlučujuća u njegovoj karijeri", prognozira Skols.

Mainu je u junu postigao gol u finalu FA Kupa protiv Mančester sitija i da je postigao prvi tinejdžer u poslednje 43 godine kom je to uspelo.

"Da se poredim sa njim? Gubljenje vremena. On je deset puta bolji igrač nego ja sa 19 godina", napisao je Skols tada na Instagramu.

I dalje je pri tom stavu.

"Ako sve bude u redu, ovaj momak nema granice. Izgleda da je u stanju da kontroliše tu stabilnost i donese mnogo pobeda timu. Imali smo takve igrače godinama unazad, kada daju gol, njihov tim pobedi. To su bili Džerard, Lampard, taj tip igrača. Sa tim stavom koji ima može postati rođeni pobednik u dresu Junajteda", zaključio je Skols. 

Mančester junajted kampanju u novoj sezoni Premijer lige otvara u petaak od 21 čas.

Na Old Trafordu će dočekati ekipu Fulama. 


 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu