Nova vest
Fudbal 0

14.8.2024.

18:55

Istraga pri kraju, Čelsiju preti ozbiljna kazna

Čelsi je i dalje u opasnosti da bude kažnjen od Premijer lige zbog poslovanja bivše uprave na čelu sa Romanom Abramovičem.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Kako prenosi "Dejli mejl", istraga koju je ranije započela Premijer liga, blizu je zaključenja, posle čega će biti jasno kakva je dalja pozicija "plavaca".

Pre nekoliko godina objavljeno je da Čelsi imao niz neregularnih radnji koje su se ticale poslovanja sa "ofšor" entitetima, koji su bili povezani sa transferima kluba.

Neregularnosti u sami otkrili i prijavili novi vlasnici na čelu sa Todom Boelijem.

Čelsi je u junu prošle godine kažnjen sa deset miliona evra od strane UEFA zato što je poslao nepotpun finansijski izveštaj za period između 2012. i 2019. 

Očekuje se reakcija Premijer lige, pa bi Čelsi shodno nalazima komisije mogao a bude kažnjen oduzimanjem bodova ili zabranom transfera u određenom periodu.

Ričard Masters, izvršni direktor Premijer lige, rekao je za Talk Sport dokle se došlo sa istragom.

"Ono o čemu govorimo je nešto istorijski. Komplikovano je samim tim što nas je nova uprava dovela do stvari koje su se dešavale pod prethodnim vlasništvom. Sve što mogu da kažem je da je istraga pri kraju. Ali dok sve ne bude jasno, ne mogu da kažem šta će se sledeće dogoditi", rekao je Masters.

Velika aktivnost Čelsija u ovom prelaznom roku mogla bi da ukaže da su u klubu svesni da ih čeka zabrana, te nastoje da obezbede veliki broj pojačanja dok je to još moguće. 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

6 h

Novo Sport Video Menu