Nova vest
Fudbal 0

14.8.2024.

15:37

Novina u Premijer ligi – VAR odluke na društvenoj mreži

Od predstojeće sezone u Premijer ligi Engleske publika će na društvenoj mreži "X", na profilu "PL Match Centre", moći da prati kako se donose pojedine sudijske odluke uživo.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Ova novina prvi put će biti predstavljena na premijernoj utakmici sezone koju u petak igraju Mančester junajted i Fulam. Sudijska organizacija je tokom leta razradila ovu ideju i navijači će uskoro moći da posvedoče kako će to sve da funkcioniše kada krenu utakmice.

Ovo je još jedna pokušaj sudijskih autoriteta lige da približe navijačima VAR odluke koje su poslednjih sezona često dovodile ljubitelje fudbala do ludila. 

Bilo je previše kontroverzi i ovo je na naki način korak ka ublažavanju takvih situacija.

Bilo je slučajeva kad su krivo vučene linije za ofsajd, poništeni neki čisti golovi te nedosuđeni neki očigledni crveni kartoni. Sve su to razlozi pokretanja ove inicijative.

Sudije bi tako omogućili gledaocima da vide proces donošenja odluka u najtežim situacijama.

"Premieršip je pokrenuo novi X profil @PLMatchCentre prije početka sezone 2024./25. Po prvi put, nalog na društvenim mrežama pružaće objašnjenja sudijskih odluka u gotovo realnom vremenu za svaku utakmicu. Nalog će objavljivati ​​činjenična objašnjenja sudijskih odluka na terenu i VAR sudija, uključujući ulogu tehnologije u procesu donošenja odluka. U nedostatku prenosa VAR zvuka uživo, jer to nije dopušteno u fudbalu, centar za utakmice Premijer lige moći će na društvenim mrežama da prenese informacije gotovo uživo iz VAR sobe tokom utakmice", stoji u saopštenju lige.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu