Nova vest
Fudbal 0

14.8.2024.

10:36

Zvanično – Junajted doveo dvojicu igrača iz Bajerna za 70 miliona

Mančester junajted potvrdio je dolaske odbrambenog dvojca iz Bajerna Matijsa de Lihta (25) i Nusaira Mazrauija (26) u transferima vrednim ukupno 70 miliona evra.

Izvor: Klix.ba

Profimedia

De Liht je potpisao petogodišnji, a Mazraui četvorogodišnji ugovor, oba s opcijom produženja za još godinu dana.

Junajted je pristao da plati 45 miliona evra plus 5 miliona evra bonusa za 25-godišnjeg centralnog beka De Lihta, a za Mazrauija su izdvojili oko 20 miliona evra uključujući bonuse.

Obojica igrača su već sarađivala sa menadžerom "Crvenih đavola" Erikom Ten Hagom u Ajaksu, te je holandski stručnjak itekako upoznat s njihovim kvalitetima.

"Erik ten Hag je oblikovao ranu fazu moje karijere, tako da zna kako da izvuče najbolje iz mene i jedva čekam da ponovo radim s njim", rekao je De Liht.

De Liht je skupio ukupno 73 takmičarska nastupa za Bajern, postigavši ​​pet golova.

Mazroui je nastupio u 55 utakmica u svim takmičenjima za Bavarce, te je upisao jedan gol i osam asistencija.

Pre njih na Old Traford su ovog leta stigli mladi Francuz Leni Joro (62 miliona) i još jedan Holanđanin Džošua Zirkze (42,5 mil.), dok se sa pozajmice iz Borusije Dortmund vratio reprezentativac Džejdon Sančo.

Do kraja prelaznog roka Junajted će pokušati da dovede još jedno pojačanje u odbrani, štopera Pari Sen Žermena Manuela Ugartea.

U međuvremenu, klub je prodao Mejsona Grinvuda Olimpik Marseju (26 mil), Arona Van-Bisaku Vest Hemu (17,6), Vilija Kambvala Viljarealu (10), Alvara Karerasa Benfiki (6), te Donija van de Beka Đironi (500.000 plus bonisi).

Junajted već u petak počinje novu ligašku sezonu kada će odmeriti snage sa Fulhamom.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu