Nova vest
Fudbal 3

11.8.2024.

8:15

Čelsijevo "ludilo" – 56 igrača u "rosteru", 243 miliona za 12 dana na pojačanja

Fudbalski klub Čelsi i treće leto zaredom troši najviše novca na pojačanja od svih klubova u Evropi.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Ovo je i treći letnji prelazni rok otkada je klub preuzela nova uprava na čelu sa Todom Boelijem i Behdadom Egbalijem, odnosno od kada je sa pozicije vlasnika kluba istupio Roman Abramovič.

Trošadžijska politika je "na snazi" i ovog leta jer je ideja da se ekipa u potpunosti renovira i da se klub reši svih igrača koji su bili u klubu u vreme stare uprave.

Čelsi u ovom trenutku u rosteru koji selektira novi trener Enco Mareska ima na raspolaganju neverovatnih 56 fudbalera.

Samo u aktuelnom prelaznom roku novih 12 igrača stiglo je na "Stamford Bridž". O besmislenim potezima koje vuku čelnici kluba valjda dovoljno govori i podatak da ekipa trenutno ima čak osmoricu golmana, među kojima je i naš Đorđe Petrović.

Ni on više nije siguran kao adut za narednu sezonu, čak se i priča da bi kariejru mogao da nastavi na nekom drugom mestu.

Poslednji dodatak verovatno najbrojnijem igračkom kadru u istoriji fudbala je ofanzivac Neto koji jestigao iz Vulfsa za 54 miliona funti.

Zbirno, za nove igrače čiji je prosek godina 21, Čelsi je ovog leta platio 243 miliona funti, a prvi od dosadašnjih 12 transfera ovog leta završio je 14. juna.

Mnogi od 56 igrača koji su na spisku biće prosleđeni na pozajmice dok će dobar deo kadra da bude prodat u aktuelnom prelaznom roku. 

Od dolaska novih vlasnika, pomenimo i to, Čelsi je potrošio 1.5 milijardi funti na nove igrače.
 

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu