Nova vest
Fudbal 2

9.8.2024.

18:53

Barsa i Olmo sada i zvanično – Dinamu ide veliki novac

Španski reprezentativac Dani Olmo (26) danas je i zvanično postao igrač Barselone potpisavši ugovor do 2030. godine.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Dugo već je trajala saga oko njegovog prelaska u klub u kojem je i ponikao, fudbalski se školovao, pa zaobilaznim putem sada stiže na velika vrata.

"Srećan sam što sam se vratio kući", rekao je, između ostalog, na promociji.

Olmo je dugo bio na "radaru" Barse, čekao se pravi momenat da se desi "riunion" i on je stigao sa EURO gde je sada već bivši igrač Lajpciga pokazao da je materijal za Katalonce.

Nasmejan, u društvu predsednika Barselone Đoana Laporte, Olmo se pokazao u kancelarijama kluba u toku dana kada je i parafirao ugovor karijere.

I njegov bivši klub će profitirati, ali i zagrebački Dinamo.

Naime, Lajpcig će prema navodima španskih medija inkasirati 60 miliona evra od prodaje španskog fudbalera, dok će klub za koji je igrao pre toga, Dinamo, takođe profitirati - zaradiće oko 6.2 miliona evra.

Prilikom transfera Olma iz Dinama u Lajpcig Zagrepčani su u sporazum uneli opciju da njima pripadne 20% od naredne prodaje igrača.

Barselona je u ugovoru sa Olmom odredila i jednu od onih nadrealnih klauzula ako neko bude želeo da ga otkupi pre isteka saradnje.

U tom slučaju moraće da plati 500 miliona evra.


 

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

Bog na pauzi VIDEO

Sony ove godine nema sreće sa adaptacijama video-igara - prvo su naišli na trnovit put kada je u pitanju Horizon, a sada se javlja problem i sa franšizom God of War.

B92

13:53

14 h

Novo Sport Video Menu