Nova vest
Fudbal 1

7.8.2024.

23:55

Junajted bi da gradi novu arenu, Old Trafordu se smanjuje kapacitet

Mančester junajted je definitivno bliži odluci da sagradi novi, savremeniji stadion.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Kako prenosi "Dejli mejl", čelnici kluba sa Teatra snova, žele da sagrade modernu arenu za čiju gradnju bi potrošili oko dve milijarde funti.

I ne samo to, vrlo je verovatno da sadašnji stadion Old Traford neće srušiti, već će ga zadržati, ali sa znatno manjim kapacitetom.

Vlasnici kluba su planirali da on ostane pored novog stadiona, ali sa kapacitetom od 30.000 umesto dosadašnjih 75.000 mesta.

Tako bi se sačuvao istorijski objekat, a na njemu bi se igrali mečevi ženskog tima i mlađih kategorija.

Junajted definitivne odgovore od investitora i lokalne komune očekuje najkasnije do kraja ove godine kako bi mogao da počne sa gradnjom novog stadiona koji bi se prostirao na zemljištu iza Stretford enda. Veruje se da bi novi stadion mogao da bude završen do 2030.

Kako klub ne želi da sam plati ceo projekat, suvlasnik, ser Džim Retklif, obratio se lokalnim vlastima, ali i Vladi Velike Britanije za pomoć kako bi se napravio ne samo novi stadion, već i čitav blok oko njega. 

Takođe, razmatra se i opcija da se proda pravo na ime stadiona, mada se najavljuje da će prethodno navijači biti konsultovani u tom procesu.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu