Nova vest
Fudbal 0

4.8.2024.

14:21

Bivši napadač Espanjola ljut na čelnike – hoće da kupi klub i da im uruči otkaze

Danski fudbaler Martin Brajtvajt je nedavno napustio Espanjol nakon dve sezone ali sada želi da se vrati u taj klub - kao vlasnik.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/Toni Albir

Ako se to desi, a španski mediji prensoe da postoji takva namera ovog igrača, Brajtvajt bi iz kluba oterao sve koji su odgovorni zbog toga što mu nisu dali produžetak saradnje ovog leta.

Ovaj napadač je nedavno napsutio Espanjol posle dve sezone i pre nekoliko dana je potpisao za brazilski Gremio.

Ugledna "Marca" objavila je u nedelju da ovaj 33-godišnjak želi da kupi Espanjol i postane većinski vlasnik kluba kako bi zamenio trenutne čelnike koji su ga razočarali jer mu nisu dali novi ugovor.


Za Brajtvajta kupovina drugog najpoznatijeg kluba iz Barselone nije problem jer je od jedan od najbogatijih fudbalera na svetu, ali ne od novca koji je zaradio od fudbala, već od mudrog ulaganja u nekretnine. 

Njegovo bogatstvo procenjuje se na preko 300 miliona evra.

Manji deo te sume bio bi mu dovoljan da ostvari svoj naum i postane većinski vlasnik kluba za koji je donedavno igrao.

"Marca" je objavila da se Brajtvajt uveliko raspituje o tome kako može da kupi Espanjol i šta mu je potrebno da postane većinski vlasnik.

"Sada ću da uživam i vidim šta budućnost nosi. Ne znam ništa trenutno, reći ću vam sve za nekoliko dana. Pre godinu dana klub mi je ponudio produžetak, ali su pokazali veliko nepoštovanje tom ponudom", rekao je Brajtvajt nakon što je s Espanjolom izborio povratak u La Ligu.

No, ubrzo nakon toga klub mu je saopštio da mu neće ponuditi produženje saradnje što je za 33-godišnjeg napadača bio veliki udarac jer je ostao u klubu i pored ispadanja u La Ligu pre godinu dana.

U međuvremenu je bio na lekarskim pregledima u Olimpiajkosu ali je umestoi u Grčkoj završio u Brazilu, u taboru Gremija iz Porto Alegrea.

Kako bilo, i dalje ga "drži" želja da se osveti čelnicima Espanjola tako što će kupiti klub i podeliti im otkaze.

Danac je pored Barselone i Espanjola još igrao za Leganes, Midlsbro, Bordo, Tuluz i Esbjerg.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

Bog na pauzi VIDEO

Sony ove godine nema sreće sa adaptacijama video-igara - prvo su naišli na trnovit put kada je u pitanju Horizon, a sada se javlja problem i sa franšizom God of War.

B92

13:53

14 h

Novo Sport Video Menu