Nova vest
Fudbal 3

1.8.2024.

15:15

Čelsi ima sedmoricu golmana – Petroviću nikad veća konkurencija

Srpski golman Đorđe Petrović biće na velikim iskušenjima da se izbori za mesto među stativama u Čelsiju jer se za tu poziciju bore još šestorica njegovih saigrača.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia/ IMAGO

Čelsi trenutno na platnom spisku, i na treninzima, ima sedmoricu čuvara mreže, što je verovatno apsolutni rekord u evropskim i svetskim razmerama.

Ono što je još neverovatnije, vrlo verovatno će uskoro imati i osmog.

Naime, poslednja akvizicija "plavaca" na golu je Danac Filip Jorgensen koji je plaćen 25 miliona evra Viljarealu, ali u klubu očito misle da je potrebno dodatno ojačati konkurenciju na golu, pa je u planu dovođenje još jednog čuvara mreže.

U pitanju je Genkov tinejdžer Majk Penders (19), za koga, kako navoe mediji, Čelsi nudi 19 miliona evra i taj transfer bi mogao da se realizuje narednih dana.

Ako i mladi Belgijanac dođe na "Stamford Bridž", biće osmi golman u ekipi Enca Mareske za narednu sezonu. 

Jedan od kandidata za mesto među stativama u ekipi je, naravno, i srpski golman Đorđe Petrović, prethodne sezone prvi izbor trenera, a trenutno, osim njega i Jorgensena, Mareska na raspolaganju ima Kepu, Roberta Sančesa, Gabriela Sloninu, Lukasa Bergstroma i Markusa Betinelija.

Za sve njih Čelsi je prethodnih sezona izdvojio 150 miliona evra.  


 

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

"Dosta je bilo izvinjenja"

Tokom poslednjih 20 godina Zakerberg i Facebook prošli su kroz brojne uspone i padove, a zbog jedne stvari osnivač ove kompanije naročito žali.

Zimo

13:30

3 h

Novo Sport Video Menu