Nova vest
Fudbal 0

30.7.2024.

14:43

Mbape kupio klub – najmlađi vlasnik u Evropi

Kilijan Mbape (25) je ovog leta prešao i PSŽ-a u Real Madrid, ali će ipak jednom nogom ostati i u Francuskoj.

Izvor: Le Parisien

EPA-EFE/TERESA SUAREZ

Kako piše "Le Parizijen", Mbape je postao većinski vlasnik poznatog francuskog kluba Kaen, nekadašnjeg prvoligaša koji se danas takmiči u drugoj ligi.

Mbape je za kupovinu 80 odsto udela u vlasništvu Kaena platio nešto manje od 20 miliona evra.

Manjinski vlasnik ostaće Pjer-Anton Kapton, čija prava vrede 5 miliona evra.

Ono što je posebno interesantno, jeste priča o tome da je Mbape kao dečak trebalo da postane igrač Kaena, nakon što je klub video njegov potencijal da postane velika zvezda.

Porodica je to smatrala zdravim i zaštićenim okruženjem za Kilijana, ali dogovor je propao kada je Kaen ispao iz Ligue 1 u sezoni 2011/2012, kada je Mbape imao 13 godina.

Dvadesetpetogodišnji Mbape je ovim poslovnim poduhvatom postao najmlađi vlasnik jednog fudbalskog kluba u Evropi, pošto je tu "titulu" dosad držao Kiril Luj-Drajfus, vlasnik engleskog Sanderlanda koji ima 27 godina.

Mbape, prateći stope Dejvida Bekama, očekuje se da imenuje Zijada Hamuda, trenutnog šefa tima za imidž njegovog brenda, za novog predsednika, zajedno sa svojom majkom, Fajzom Lamari.

Podsećamo, Mbape se trenutno s Real Madridom priprema za novu sezonu, a u dresu "Kraljevskog kluba" debitovaće 14. augusta u Superkupu Evrope protiv Atalante u Varšavi.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu