Nova vest
Fudbal 6

22.7.2024.

12:25

Crnogorski "vunderkind" oduševljava u Juventusu

Crnogorski fudbaler Vasilije Adžić imaće visoka očekivanja u Juventusu, mišljenje je italijanskih medija.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia/Imago/Daniele Buffa

Talentovani 18-godišnji vezista ovog leta prešao je u Juventus iz Budućnosti, potpisavši trogodišnji ugovor.

Italijanski list "Tutosport" nahvalio je momka iz Crne Gore u jednom tekstu.

"Adžić demonstrira na prvim treninzima da je materijal za prvi tim. Uz opreznost, koju nose njegove godine, Tijago Mota je počeo da ga otkriva. Prvo u Kontinasi, a sada i Adidasovom sportskom centru u nemačkom gradiću Hercogenaurahu, gde je Juventus nastavio svoje pripreme", navodi se.

Pomenuti medij se posebni divi stavu ovog Nikšićanina, koji je prošle sezone postigao pet golova u domaćem prvenstvu za Budućnost.

"Mentalitet i prava takmičarska žestina mešaju se sa tehnikom i sposobnošću da se ophodi s loptom kao sa prijateljem: to je ono što Adžić pokazuje, čak i u Nemačkoj. Ali nije reč samo o fudbalskom aspektu. Crnogorac takođe stiče poštovanje zbog svog stava, na terenu i van njega. Sluša savete sa skromnošću, ponaša se pristojno sa cilim Juventusovim osobljem i već je cenjen među navijačima", dodaje se u tekstu.

Prvobitno je planirao da Adžić igra u Juventusovom NextGen timu koji se takmiči u Seriji C, ali ako ima istine u pisanju "Tutosporta", neće čuditi ukoliko se ovaj tinejdžer nađe i u širem izboru Tijaga Mote ove sezone.

"Signali su ohrabrujući, ali to će pokazati samo vreme i rad", podvlače Italijani.

Podeli:

Komentari 6

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

"To nećemo koristiti"

Šef razvojnog tima Sports Interactive odbacio je mogućnost korišćenja generativne veštačke inteligencije za poboljšavanje dosadnih pres konferencija u Football Manageru.

HCL

15:35

5 h

Novo Sport Video Menu