Nova vest
Fudbal 0

12.3.2024.

9:50

Dve godine kasnije – prvenac Milovanovića u La Ligi VIDEO

Srpski fudbaler Marko Milovanović (20) prethodne večeri je zabeležio svoj prvi pogodak u španskom prvenstvu.

Dušan Đukanović
Profimedia

Milovanović je u Almeriju stiga pre dve godine kao veliki talenat iz Partizana za 3,5 miliona i dodatne bonuse, ali je period adaptacije potrajao više nego što se očekivalo.

Ove sezone ne igra puno, ali je svakako napravio iskorak u odnosu na prvu kada skoro nije uopšte. Čak je postigao i gol u Kupu kralja i pobedi nad Talaverom (2:0), ali je na prvenac čekao sve do meča 28. kola ovogodišnjeg izdanja LaLige.

Almeriji je u goste stigla Sevilja, a domaćin je golom Milovanovića u petom minutu nadoknade izborio remi (2:2). U igru je ušao u 88. minutu pa mu nije mnogo trebalo da ostavi trag na ovaj meč.

Iskoristio je centaršut Serhija Aribasa i nepažnju protivničke odbrane koja ga je ostavila samog i tek nešto izvan peterca udarcem glavom zatresao mrežu.

Pogodak je bio tek utešna nagrada kako za njega, tako i njegov tim s obzirom na to da Almerija i posle 28. kola ne zna za pobedu.

Priliku da možda zaigra od prvog minuta, postigne novi gol ili čak donese prvu pobedu timu iz Andaluzije, Milovanović će imati u narednoj rundi protiv Las Palmasa.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Srpski fudbal

Zvezdana noć u Humskoj

Crvena zvezda je uspela da uradi ono što nije za skoro osam decenija svoje istorije. I verovatno će proći još barem toliko dok ponovo na ovaj način ne deklasira najvećeg rivala na njegovom ognjištu.

Stefan Smuđa

8:00

5 h

Novo Sport Video Menu