Nova vest
Fudbal 1

20.7.2024.

14:50

Ten Hag: Rangnik je bio u pravu

Erik ten Hag, menadžder Mančester junajteda, priznao je da je njegov prethodnik, Ralf Rangnik bio u pravu prilikom procene stanja u klubu sa Teatra snova.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Nemački stručnjak, koji je na kormilu reprezentacije Austrije, bio je na mestu vršioca dužnosti menadžera u sezoni pred dolazak Ten Haga.

Rangnik je otišao posle užasne prolećne serije rezultata, ali je tada rekao nešto što se posle toga dugo prepričavalo.

"Ne trebaju vam naočare da biste videli gde su problemi. Sada je sve na tome kako da se to reši. Nisu dovoljne sam minorne kozmetičke promene. U medicini se to kaže da je potrebna otvorena operacija na srcu", rekao je tada Rangnik.

U intervjuu za AD, Ten Hag je priznao da je njegov prethodnik bio u pravu.

"Rangnik je apsolutno bio u pravu. Radimo na tome naporno već dve godine, ali rekao je to tačno, to je temeljna, kompleksna operacija. I ja sam znao kada sam počinjao da će to biti težak posao. Mnogo je onih koji su me savetovali. Luj van Gal takođe. Želimo da vratimo ovaj klub gde je bio pre jedne decenije, da to bude klub koji osvaja Premijer ligu, Ligu šampiona. Mislim da smo i dalje daleko od toga", priznao je Ten Hag.

"Preduzeli smo korake od tada, inače ne bismo osvojili dva trofeja. Ali nismo daleko od toga da ovde prevlada ta 'kultura pobeđivanja'. Naši standardi, norme i vrednosti i dalje moraju da rastu".

Holandski stručnjak je još jednom priznao da je slika stanja u Junajtedu bila loša kada je došao.

"Nisam bio šokiran. Ali kultura, mentalitet, to nije bilo dobro. Da bismo pobeđivali, igrali dobro svake nedelje, morali smo mnogo toga da promenimo", zaključio je Ten Hag.

Inače, Mančester junajted od 17 časova na Marifildu u Edinburgu igra prijateljski meč protiv ekipe Rendžersa. 

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu