Nova vest
Fudbal 18

19.7.2024.

19:06

Milan prodao Srbina za tri miliona evra!

Srpski internacionalac Jan-Karlo Simić (19) karijeru nastavlja u Anderlehtu, pošto ga je Milan prodao tom belgijskom klubu.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

"Rosoneri" će na prodaji momka rođenog u Nemačkoj zaraditi tri miliona evra odmah i još 20% od naredne prodaje mladog fudbalera, navode poznati transfer insajderi Fabricio Romano i Mateo Moreto.

Dogovor dva kluba je bio zaključen još prethodnih dana, a detalji su utanačeni u četvrtak popodne. Simić je u Milan stigao 2022. godine iz Štutgarta za sumu od milion evra.

Bio je stub odbrane Primevera tima Milana, a stigao je u međuvremenu i da debituje za seniore, čak i da postigne gol prvenac za slavni klub. Prethodne sezone sa juniorima Milana igrao je finale Lige šampiona (i poražen od Olimpijakosa).

U maju je napunio 19 godina.

Za seniore Milana igrao je čeiri puta u okviru Serije A i dva puta u Kupu.

Ali, u međuvremenu je došlo je neslaganja Simića i ljudi iz sportskog sektora.

Profimedia

Naime, rukovodstvo Milana je prodalo Simića jer nije postignut dogovor sa igračem oko produžetka saradnje, uprkos višemesečnim pregovorima.

Simiću je aktuelni ugovor isticao 2025. i u klubu su bili svesni da bi lako mogli da ga izgube bez obeštećenja. Takođe, pojedini italijanski mediji navode da je razlog odlaska Simića njegovo nezadovoljstvo odlukom stručnog štaba da ga prekomanduju u rezervni tim koji igra Seriju C.

Ovako, prelazi u klub bogate tradicije, u solidnu ligu i možda je Anderleht u ovom trenutku, za njegovu karijeru, pun pogodak.

Jan-Karlo Simić i dalje čeka na debi za seniorski tim Srbije i  moguće je da bi upravo on mogao biti jedan od najavljenih novajlija u Stojkovićevom timu za naredni ciklus takmičenja.

Podeli:

Komentari 18

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu