Nova vest
Fudbal 2

16.7.2024.

16:27

Rasistički incident na meču Vulvsa i Koma: "Misli da je Džeki Čen"

Danijel Podens je isključen zbog udaraca defanzivca na trening meču Vulvsa protiv Koma nakon navodnog rasističkog vređanja Hvang Hi Čana.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Prodimedia

Vulsi su vodili sa 1:0 kada je u 68. minutu došlo do sukoba igrača obe strane, a sve se završilo tako što je Podens zamahnuo ka defanzivcu i dobio crveni karton.

Fudbaler Vulvsa dobio crveni jer je udario igrača Koma koji je rasistički uvredio njegovog saigrača iz Koreje sa "misli da je Džeki Čen".

Incident je izbio nakon što je Hvang optužio igrača Koma za rasističko vređanje, a igrači Vulvsa su nakon toga bili besni.

Igrači i treneri oba tima bili su u diskusiji nekoliko minuta, dok je glavni trener Vulvsa Geri O’Nil razgovarao sa Hvangom.

Južnokorejski napadač, koji je bio žrtva rasističkog zlostavljanja ranije u svojoj karijeri, insistirao je da želi da se nastavi predsezonski trening meć.

"Vukovi" su  potvrdili da će podneti zvaničnu žalbu UEFA nakon ovog incidenta.
 

Nakon toga oglasio se i Komo.

"Kao klub ne tolerišmo rasizam i najoštrije ge ga osuđujemo. Razgovarali smo sa našim igračem da saznamo šta se desilo. Rekao nam je da je komentar bio sledeći "Ignorišite ga, misli da je Džeki Čen". Naš igrač nije rekao ništa na pogrdan način. Razočarani smo reakcijom pojedinih igrača Vulvsa jer su videli preterani incident", piše u saopštenju.

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu