Nova vest
Fudbal 0

10.7.2024.

15:15

Junajted i Marselj se dogovorili o Grinvudu, Van de Bek zvanično u Đironi

Mančester junajted i Marselj dogovorili su transfer Mejsona Grinvuda.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Foto: Profimedia

Kako je preneo Skaj sports, francuski prvoligaš je pristao da plati obeštećenje od 31,6 miliona evra uz bonuse, a Grinvud će ostati na jugu Francuske do leta 2029.

Grinvud je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Hetafeu, posle suspenzije u matičnom klubu zbog optužbi za pokušaj silovanja.

Junajted je sada dao dozvolu Grinvudu da ode na medicinske preglede i dogovori detalje s francuskim klubom.

Zanimljivo je da je Junajted u ugovor o prodaji uneo značajnu klauzulu po kojoj bi imao 40 do 50 posto od buduće prodaje igrača.

Dakle, mladi napadač bi mogao da zaigra za Marselj uprkos zahtevu gradonačelnika Benoa Pajana da klub ne angažuje engleskog fudbalera.

On je nedavno rekao da bi Grinvudov dolazak na Velodrom bio "neprihvatljiv". 

Takođe, potvrđen je i odlazak Donija van de Beka iz Mančester junajteda u Đironu.

Holanđanin, koji je na Old Trafordu proveo četiri godine, postao je član Đirone.

"Draga porodico Mančester junajteda. Danas je nezaboravan dan i moja avantura u klubu je došla do kraja. Želim da vam se zahvalim na podršci tokom svih ovih godina. Od momenta kada smo stigli u Mančester junajted, osećali smo se izuzetno dobrodošlim i zahvalni smo na tome. Hvala svima u klubu koji su učinili da se osećamo kao kod kuće. Posebno hvala navijačima koji su godine učinili nezaboraavnim. Pored fudbala, rođenje naše dvoje dece je učinilo da Mančester uvek ima posebno mesto u našim srcima. Zbogom svima, videćemo se ponovo", napisao je Van de Bek u oproštajnoj poruci navijačima Mančester junajteda. 


 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu