Nova vest
Fudbal 0

7.7.2024.

22:54

Mladi Portugalac nestao posle EP - umešan i hrvatski klub

Talentovani krilni napadač Kardoso Varela (15) nastupio je za Portugal na Evropskom prvenstvu za fudbalere do 17 godina, gde je njegova ekipa u finalu odigranom 5. juna izgubila od Italije (0:3)

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Varela je navodno nestao nakon turnira, odnosno portugalski mediji pišu da Porto, za koji je nastupao, ne zna gde se on nalazi.

Predsednik Porta Andre Viljaš-Boaš razgovarao je s igračevim roditeljima, a drastična promena odvila se nakon što je portugalski klub odbio dati tri miliona evra za mladog ofenzivca.

A Bola i O Žogo navode da je Varela potom napustio Portugal sa dvojicom agenata, Vilsonom Sardinjom i Faustinom Gomesom.

Navodno zbog toga nije uspio pisati školske ispite te je pao razred.

Varela je, piše A Bola, jedan od najvećih talenata svoje generacije u Portugalu, kojeg prate klubovi poput Mančester sitija, Intera, Bajerna, Barselone, Real Madrida, Atletiko Madrida, Juventusa i Borusije Dortmund.

Prema O Žogovim informacijama, plan dvojice agenata jest Vareli dogovoriti privremeni ugovor s Dinamom iz Odranskog Obreža, kluba u blizini Zagreba koji se takmiči u trećoj ligi Hrvatske.

Varela bi s hrvatskim amaterskim klubom bio pod ugovorom do 29.  oktobra, kada bi napunio 16 godina i time stekao pravo potpisati profesionalni ugovor, objavio je O Žogo. Portugalski mediji dodaje da bi Varela verovatno posle toga otišao u Nemačku.

O Žogo piše da su Porto i Portugalski fudbalski savez upozorili Hrvatski savez zbog ovog slučaja.

Također, klub i Savez su prijavili slučaj FIFA i državnim vlastima. 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

Vaterpolo

Novi Beograd bolji od Jadrana

Vaterpolisti Novog Beograda pobedili su posle boljeg izvođenja peteraca Jadran iz Splita rezultatom 18:17 (4:2, 0:1, 3:4, 4:4, 7:6), u meču drugog kola Regionalne lige.

Tanjug

23:45

3 h

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu