Nova vest
Fudbal 3

4.7.2024.

12:15

Ten Hag i Junajted i zvanično produžili saradnju

Erik ten Hag će još dve godine ostati na kormilu Mančester junajteda.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Klub sa Old Traforda je i zvanično potvrdio da nastavlja saradnju sa holandskim trenerom do juna 2026. godine,

Ten Hag je u prve dve sezone sa ekipom osvojio Liga kup i FA kup.

Krajem sezone bilo je spekulacija da će Ten Hag dobiti otkaz, ali je posle temeljne analize sezone odlučeno da se ništa ne menja.

"Veoma sam zadovoljan što sam postigao sporazum sa klubom i što nastavljamo rad zajedno. Gledajući u prethodne dve godine, možemo sa ponosom da se osvrnemo na dva trofeja i brojne primere napretka od toga gde smo bili kada sam došao, a gde smo sada. Svakako, mora da bude  jasno da je pred nama još mnogo napornog rada da dostignemo nivoe koji se očekuju od Mančester junajteda, što znači da konkurišemo za titulu u Premijer ligi i u Evropi. U mojim razgovorima sa klubom postigli smo potpuno jedinstvo u viziji za ostvarenje tih ciljeva i snažno smo posvećeni tom zajedničkom putu", izjavio je Ten Hag.

Novi sportski direktor, Den Ešvort, takođe je izrazio zadovoljstvo.

"Sa dva trofeja u poslednje dve sezone, Erik je osnažio svoj rekord kao jedan od najkonstantnijih uspešnih menadžera u evropskom fudbalu. Iako je analiza prošle sezone osvetlila oblasti u kojima treba napredovati, postignut je i jasan zaključak da je Erik bio najbolji partner za nas kako bismo nastavili da podižemo standarde i rezultate. Ova grupa igrača i stručni tim su već pokazali da su sposobni da se takmiče i pobeđuje na vrhunskom nivou, sada to moramo da radimo u kontinuitetu. Sa ojačanim fudbalskim liderskim timom na jednom mestu, radujem se radu sa Erikom kako bismo postigli naše zajedničke ambicije u ovom fudbalskom klubu", zaključio je Ešvort.

Mančester junajted će uskoro započeti pripreme, a prvi meč će odigrati već 15. juna u Norveškoj protiv Rozenborga. 

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu