Nova vest
Fudbal 0

30.6.2024.

11:51

Aleks Himenes novi rekorder madridskog Reala

Fudbaler madridskog Reala Aleks Himenes (19) nikada nije kročio među seniore "Kraljevskog kluba" ali je uprkos tome postao najveći transfer "Kraljevskog kluba" u juniorskoj kategoriji.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Njega je otkupio italijanski Milan za pet miliona evra, s tim da ta suma može dostići i sedam ukoliko se ispune određeni bonusi.

Himenes je produkt Realove škole, ali je u takvom klubu bili teško da se izbori za mesto među seniorima. Milan je reagovao prethodnog leta, doveo ga na pozajmicu i za godinu dana se uverio da vredi investirati u ovog momka.

Momak rođen u Leganesu igra na poziciji desnog beka, po potrebi pokriva poziciju desnog štopera.

Nije se naigrao ni u "B" timu Reala, tek sedam utakmica je upisao za "Kastilju" ali ni to mu nije oborilo cenu, štaviše Real je njegovom prodajom postigao rekordni transfer kada je reč o igračima juniorske dobi.

U Milanu, ipak, sreća se osmehnula za Himenesa.

On je već stigao da debituje za seniore slavnog kluba prethodne sezone i u taboru "rosonera" veruju da će Španac dostići nivo da uskoro bude ravnopravan član najjačeg tima.

Real je, sa druge strane, počeo ozbiljno da naplaćuje transfere svojih juniora. Himenes nije jedini, niti će još dugo biti vlasnik rekorda, pošto je Antonio Blanko na putu za Fiorentinu (vrednost transfera šest miliona), a blizu odlaska je i Rafa Marin koji će pojačati Napoli ili jedan bundesligaški klub.

Od njegove prodaje Real bi navodno trebalo da zaradi 12 miliona evra.
 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

EURO 2024

Piksi ne da ostavku

Dragan Stojković Piksi nema nameru da podnese ostavku na mestu selektora reprezentacije Srbije posle razočarenja na Evropskom prvenstvu u fudbalu.

Sportski žurnal

10:00

26 min

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Apple ima novu viziju

Apple namerava da započne masovnu proizvodnju nove generacije AirPods slušalica, opremljenih ugrađenim kamerama. Potencijalne primene su brojne i veoma intrigantne a ugrožavanje privatnosti još veće.

Bug

8:20

2 h

Novo Sport Video Menu