Nova vest
Fudbal 1

29.6.2024.

19:40

Čelsi "panično" prodaje igrače

Fudbalski klub Čelsi prodao je ovog leta četvoricu igrača kako bi izbegao kaznu zbog kršenja finansijskog fer pleja koja mu "visi" nad glavom.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia/Imago/Jane Stokes PSI-

Londonski klub završio je izlazne transfere Luisa Hola (levi bek/krilo, Njukasl), Hakima Zijeha (krilo, Galatasaraj), Iana Matsena (levi bek/krilo, Aston Vila) i Omarija Hačinsona (napadač, Ispvič).

Sva četvorica su minule sezone igrala na pozajmicama u klubovima u koje su sada prodati, s tim da je Matsen minule sezone igrao za Borusiju Dortmund, a od naredne će za klub iz Birmingema.

Čelsi je na prodaji pomenutog kvarteta zaradio 90 miliona evra.

Bio je ovo iznuđen potez londonskog kluba pritisnuto mogućom kaznom za narušavanje finansijskog fer-pleja, zbog čega je prethodne sezone Premijer liga oduzela bodove Notingem Forestu i Evertonu.

Prema tom pravilu klubovi ne smeju da imaju prikazan gubitak od 105 miliona funti za period od tri godine.

Čelsi je sa dolaskom nove uprave trošio "kao da sutra ne postoji" i sada je došao u situaciju da mora "panično" da prodaje igrače.

Finansijska godina se završava sa prvim danom jula i otuda je Čelsi brže bolje u vrlo kratkom periodu prodao četvoricu fudbalera. U klubu se nadaju da će to biti dovoljno da se izbegne kazna.
 

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu