Nova vest
Fudbal 0

10.10.2024.

23:35

Iz Ukrajine direktno u Split: Hajduk ima dva nova igrača – na preporuku Srne

Hajduk iz Splita nastavlja sa podmlađivanjem tima, a najnovija pojačanja stižu iz Ukrajine. Na Poljud su iz redova Šahtjora stigla dva mlada talenta, braća Denis i Roman Planinski.

Izvor: Index.hr

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Denis, defanzivac i reprezentativac Ukrajine do 16 godina, i njegov mlađi brat Roman, rođen 2009. godine, koji igra na poziciji veznog igrača, pridružili su se splitskom klubu na preporuku Darija Srne, sportskog direktora Šahtjora.

Ovo nije prvi put da Hajduk dovodi mlade ukrajinske fudbalere otkako je Rusija pokrenula vojnu operaciju na Ukrajinu. Split je postao privremena fudbalska destinacija za nekoliko igrača iz ove zemlje, najčešće u omladinskim selekcijama, gde imaju priliku da se razvijaju i eventualno pređu iz juniorskog u seniorski tim.

Dario Srna i Hajduk već su poslovali zajedno. Srna je ranije pregovarao sa splitskim klubom o potencijalnom transferu 19-godišnjeg Brazilca Njuertona, kojeg je preporučio Hajduku nakon prijateljske utakmice tokom priprema za sezonu.

"Imamo igrača za Hajduk. Pričali smo o Brazilcu, ali moramo da sačekamo da vidimo da li će biti šanse da ode u Hajduk. On je trenutno povređen, on je naše treće krilo. Moramo Vidite ko će doći, a ko otići. Ja sam uvijek na raspolaganju Hajduku, imam hajdučko srce", izjavio je tom prilikom Srna.

Šahtjor trenutno na krilnim pozicijama ima četiri Brazilca: Kevina (21), Eguinalda (19), Pedrinha (26) i Njuertona (19). Upravo je Njuerton, prema Srninim rečima, taj koji bi mogao da pojača Hajduk, s obzirom na to da je jedini od njih povređen i nije bio u zapisniku Šahtjora tokom poslednjeg meča.

Njuerton, desnonogi igrač visok samo 167 cm, igra na poziciji levog krila. Karijeru je započeo u omladinskom sistemu Sao Paula, a prošlog leta ga je Šahtjor kupio za 3,6 miliona evra.

Trenutno je pod ugovorom sa ukrajinskim šampionom do 2028. godine, a njegova vrednost prema Transfermarktu iznosi 2,5 miliona evra.

 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Gracias

Došao je i taj dan. Znali smo da dođe. Znali smo čak godinama unazad da je jako blizu. I uprkos tome, dočekali smo ga nespremni.

Luka Nikolić

12:50

15 h

Novo Sport Video Menu