Nova vest
Fudbal 0

28.9.2024.

22:46

Efekat Bjelica – Dinamo napunio mrežu rivala

Šampion Hrvatske Dinamo savladao je Lokomotivu iz Zagreba 5:1 u povratničkoj utakmici na klupu "modrih" trenera Nenada Bjelice.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Ovaj stručnjak je nedavno preuzeo tim od smenjenog Sergeja Jakirovića, iza kojeg su tri bolna poraza koja su i dovela do toga da ga klub razreši dužnosti.

"Modri" su, podsetimo, nakon plasmana u Ligu šampiona, pretrpeli tri teška neuspeha, tri šamara, protiv Hajduka kod kuće (0:1), Bajerna u gostima (2:9) i Slaven Belupa (1:4).

Nisu se igrači hrvatskog prvaka proslavili ni u Kup meču sa Banjolom (3:1), ali deluje da su protiv Lokomotive, bivše filijale, neki tvrde i sadašnje, počeli da daju "znake života".

Prisustvo novog trenera, cenjenog, dalo je krila igračima i oni su od starta krenuli silovito, angažovano i naplatili takvu igru. Poveli su već u 13. minutu golom Martina Baturine, a na 2:0 je u 34. minutu fantastičnim golom iz slobodnog udarca povisio Bruno Petković.

Treći gol postigao je Arijan Ademi u 51, a potom se u samom finišu proslavio Raul Torente, koji je sudijskoj nadoknadi postigao čak dva gola za ubedljivih 5:1.

Počasni gol za goste upisao je Dinamov igrač na pozajmici u taboru gradskog rivala Luka Vrbančić u 54. minutu.

Standings provided by Sofascore


 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
NBA

"Ruža" koja je prerano uvenula

Derik Rouz, ime koje će zauvek ostati urezano u srcima navijača Čikaga, ljubitelja košarke. On odlučio da kaže kraj profesionalnom igranju lepršave igre, a njegov put nije bio samo sportski, već i pun emocija ispunjen usponima i padovima i neizmernom snagom.

Aleksandar Stajkovac

19:00

2 d

Aktuelno

Presuđeno: Vrhovni sud odlučio

Brazilski Vrhovni sud odredio je da X (Twitter) treba da plati kaznu od nešto više od pet miliona dolara kako bi mogla da nastavi da radi u toj zemlji, pokazuju sudski dokumenti.

Tanjug

12:17

12 h

Novo Sport Video Menu